Те се образуват при полет на летателен апарат само при

...
Те се образуват при полет на летателен апарат само при
Коментари Харесай

Кемтрейлс? Ето как се образуват следите на самолетите в небето

Те се образуват при полет на летателен уред единствено при огромни височини, при които температурата на въздуха е от порядъка на -40 – -60 °C, написа сайтът Meteobalkans.

Инверсионни следи или още кондензационни следи се назовават линейните, наподобяващи на облаци, следи, образуващи се зад летателните апарати.

Явлението се следи най-често в горните пластове на тропосферата, доста по-рядко – в тропопаузата и стратосферата. В обособени случаи може да се следи и на неголеми височини.

Тези следи се образуват при същите условия като студените мъгли. При по-ниски температури е нужно доста по-малко количество влага, с цел да се насити въздухът до 100% относителна мокрота. Ето за какво такива следи се образуват при полет на даден летателен уред единствено при огромни височини, при които температурата на въздуха е от порядъка на -40 – -60 °C.

При толкоз ниски температури, даже и дребното количество влага идващо от изгорелите газове и от въздуха е задоволително за засищане на въздуха. Както за мъглата, по този начин и за този тип следи са нужни по този начин наречените кондезационни ядра, за образуването на водни капки.

Кондензационните ядра в този случай са частици от изгорелите газове, оставени зад моторите. Но поради ниската температура, водните капки и парата незабавно се трансформират в дребни ледени кристали, които се виждат с просто око.

Друг механизъм за формиране на кондензационни следи е кондензиране на влагата от въздуха вследствие от намаленото налягане над крилата и в завихрянията (вортекс) след летателния уред.

Кондензиралата влага прави тези завихряния забележими за окото. Този резултат е характерен за по-влажна среда. За разлика от следите формирани на база на изгорелите газове след моторите, следите поради смяна на налягането се образуват на по-ниски височини, където влажността на въздуха е по-голяма. Предимно при по-бавно придвижване на самолета при политане или кацане. Видими са зад крилата, а не зад моторите.

Преди да стартират мненията за " напръскване ", 5G и така нататък

Как да ги предвиждаме? 

Най-лесния метод е да погледнем карта, която дава отговор за предстоящата температура на 200 hpa ( или 10-11 км.). Ако температурата в този пласт е към -55 / - 65, то сигурно ще се образуват следи. Разбира се, би трябвало да се следят и възходящи потоци и по-влажен въздух. 

Ако тези параметри не са налични, даже при ниски температури без възходящи вихри - те няма да се образуват или ще са по-къси. Много постоянно хората се чудят, за какво едните самолети имат дири, а други не? 

Самолетите постоянно летят на разнообразни височини, с цел да избегнат произшествия и да избегнат турбулентните придвижвания, основани зад другия аероплан, само че от време на време разлика от 300-400 метра, трансформира изискванията с цел да се образуват самолети дири. Колкото по-ниско летят, толкоз по-висока е температурата на въздуха и може да не е задоволително студено за ресублимиране и за оставяне на следи.

Налягането и температурата на излизащия от турбината газ се разграничава от обособените производители на мотори, това също може да бъде причина за какво някои самолети оставят следи, а други не.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР