Те са вписани надлежно в регистър, на ръка. Всяко едно

...
Те са вписани надлежно в регистър, на ръка. Всяко едно
Коментари Харесай

Смъртна Опасност На Българското Черноморие! Глутници С Озверели Кучета Посрещат Летовниците!

Те са вписани съответно в указател, на ръка. Всяко едно куче има изложение: черно с клепнали уши и тежащо към 20 кг; кафяво, с бяло леке на окото, разхождащо се край остарялата мелница и така нататък

Във Варна пък безстопанствените четириноги са близо 700. Те също имат досие, което е направено, когато са били кастрирани и маркирани.

Отличник по морето е община Бургас. Това е и единственият по-голям град, който е съумял частично да се оправи със скитащите кучета. По данни на общинските управляващи броя им прогресивно понижава. От администрацията считат, че повода е в множеството акции за осиновяване на бездомните кучета. Освен това там има гратис чипиране на домашни кучета.

„ Идентификационният чип оказва помощ при загуба или при изхвърляне на кучето на улицата, да бъде открит притежателят му. Тогава то му се връща. Това пък от своя страна понижава популацията на бездомните кучета “, обясниха пред „ Монитор “ от бургаската администрация.

В този случай притежателите се търсят посредством данните в чипа и им се постановат наказания. В резултата на периодическите акции досега в една от най-големите общини по Черноморието са чипирани над 2000 кучета. Варна пък държи един от върховете за най-вече регистрирани домашни любимци. Там цифрите сочат, че в общината влизат пари от налози за 4964 четириноги. Това са по към 24 лв. на животно.

В Бургас записаните са едвам 1500. За съпоставяне - много по-малка община като Балчик е вписала в регистрите си над 5000 кучета. В началото на годината държавното управление одобри доклад за осъществяване на общинските стратегии за преодоляване на популацията на безстопанствените кучета на територията на България.

Общият брой на безстопанствените кучета, получен при събиране на данните от всички общини, е над 26 000. През 2013 година те са били 35 383. За 2016 година се регистрира нищожно повишение на броя им. Очаква се актуализиране на цифрите за 2017 година
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР