Те са весели, зрелищни, носят положителна енергия – просто ще

...
Те са весели, зрелищни, носят положителна енергия – просто ще
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за руските народни танци

Те са радостни, зрелищни, носят позитивна сила – просто ще ги заобичате.

Кои са главните съветски танци, за какво хората ги танцуват и по какъв начин може да се научите на тях?

„ Кой руснак не обича високите скорости? “, написа Николай Гогол в романа си „ Мъртви души “… Бихме добавили: „ Кой руснак не обича високите скорости и буйните танци! “ Нито един радостен съветски празник или празненство не минава без пеене и енергични танци. Но тази наклонност не се появява неотдавна. Руснаците го имат в кръвта си.



Публичен домейн
Основните съветски национални танци
Изпълнението и придвижванията в тези  могат да се разграничават според от района, само че ето няколко съществени вида, които са необятно публикувани в Русия от епохи.

Един от най-известните съветски танци е хороводът, при който хората се движат в кръг, хванати за ръце. Този танц е общ за всички източнославянски нации и нормално е отдаден на славянски (и езически) празници и има ритуално значение. Днес „ ручеёк “ (от „ бързей “ – бел. прев.), трансформация на хоровода, е известен измежду руснаците. Това е нещо като игра, при която хванати за ръце танцьори тичат през коридора от две линии хора, вдигнали ръце. Хороводите са известни и през днешния ден и се вършат от деца към новогодишната елха.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР