Те са в машинночетим формат и могат да се използват

...
Те са в машинночетим формат и могат да се използват
Коментари Харесай

Национален портал публикува отворени данни за COVID-19

Те са в машинночетим формат и могат да се употребяват наново

Актуални данни за ковид са налични в портал за отворени данни
(снимка: CC0 Public Domain)

На Националния портал за отворени данни, който се поддържа от Държавна организация „ Електронно ръководство ” е основан раздел COVID-19, в който се разгласява достоверна информация за обстановката, обвързвана с ковид.

Данните в портала автоматизирано се актуализират всекидневно. Те са в отворен машинночетим формат и могат да бъдат наново употребявани посредством гратис евакуиране или посредством приложно-програмен интерфейс (API).

От началото на август Министерство на здравеопазването разгласява на Портала статистическа информация за разпространяването на COVID-19 в България. В набора от данни се качват обща статистика, систематизиране на ковид по дата и по области, както и разпределението му по възрастови групи.
още по тематиката
Всеки жител към този момент може да изтегли гратис мобилното приложение ViruSafe, с което да показа здравния си статус със здравните управляващи и персоналния си доктор.

Освен информация за мобилното приложение в раздел COVID-19 на Портала може да се откри обща информация за вируса, настояща статистика в международен и народен мащаб, както и съответни настоящи данни за България, които могат да бъдат изтеглени и оценени от всеки жител.

Предоставянето на достъп до динамични данни чрез подобаващи механически средства и предлагането на потребни данни за обществото кореспондират с условията на Директива (ЕС) 2019/1024 на Европейския парламент и на Съвета от 20 юни 2019 г.  по отношение на отворените данни и повторното потребление на информацията от публичния бранш.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР