Те са убедени, че наред с усилията за превенция на

...
Те са убедени, че наред с усилията за превенция на
Коментари Харесай

Нова концепция за намаляване на вредата от пушенето

Те са уверени, че наред с напъните за предварителна защита на тютюнопушенето и поощряване на отвод от тютюнопушене, обезпечаването на по-малко нездравословни други възможности за пушачите би довело до обилни изгоди за публичното здраве. Този метод постоянно се разказва като „ понижаване на вредата от тютюна “.

„... Трябва да възприемем метода за понижаване на вредата и да бъдем дейни в проучванията и регулацията на по-малко нездравословни тютюневи произведения, които могат да понижат вредите от пушенето за корейците, които не могат или не желаят да спрат да пушат”, споделя доктор Мун Ок-Рюн, водещ професор по публично здраве в Националния университет на Сеул

Поддръжниците на концепцията за понижаване на вредата от тютюна считат, че този метод ще способства за възстановяване на публичното здраве. Те обаче акцентират, че разработваните артикули би трябвало да дават отговор на две елементарни условия.

На първо място, те би трябвало да носят по-малък риск при продължителна приложимост. И на второ − изцяло да удовлетворят пушачите, които изберат да употребяват този вид артикули. Тоест, в случай че даден различен артикул е с потвърдено по-нисък рисков профил, само че не се приема от пълнолетните пушачи, то неговото позитивно влияние за публичното здраве няма да има нужния резултат.

Трябва да се подчертае, че никотинът е естествена съставна част на тютюна. Той води до пристрастяване, само че специалистите поддържат твърдото мнение, че никотинът не е главният извършител на болести, свързани с тютюнопушенето. Токсичните субстанции в цигарения пушек, множеството от които се образуват при горене на тютюна, са приети за съществени виновници и причинители на сходни болести.

Някои покровители за публичното здраве, които от дълго време се борят с тютюнопушенето, даже признават, че тютюневата промишленост може да изиграе решаваща роля за понижаване на вредата от пушенето посредством създаване и предложение на по-малко нездравословни други възможности на цигарите.

През последните години на пазара на тютюневи произведения си пробива път ново тютюнево произведение без горене и надлежно без нездравословния пушек, както за пушачите, по този начин и за околната среда.

Какво съставляват бездимните артикули?

Високите температури при горяща цигара (стойности, надвишаващи 600⁰C) предизвикат редица химични реакции. В резултат, тютюнът се разпада на хиляди субстанции, които се отделят в цигарения пушек. Много от тях се считат за нездравословни, а в композиция те се трансформират в главен провинен за болесттите, обичайно свързвани с тютюнопушенето.

Когато тютюнът се нагрява до температури, по-ниски от 400⁰C обаче, вместо образуването на нездравословен пушек, получаваме пара. При по-ниските температури, токсикантите в цигарения пушек понижават доста или някои от тях напълно изчезват, а формираната пара продължава да обезпечава аромата и никотина, с които пълнолетните пушачи не биха се разделили.

Все повече специалисти по публично здраве от разнообразни точки на света считат, че продуктите, при които тютюнът не гори, както и изделията, съдържащи никотин, които пушачите могат да изберат като опция на цигарите, биха имали позитивен резултат върху публичното здраве като цяло.

Пренастройване на тютюневата промишленост

Тютюневата промишленост се пренастройва към сходни артикули.
Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е една водещите компании, които към този момент имат създаден подобен артикул, който се популяризира в близо 30 страни в света и към този момент 3 млн. пушачи са минали на техния артикул, наименуван IQOS.

"Инвестиаме доста 1,7 милиарда $ в индустриални мощности в Полска народна република, създаване нови заводи в Италия и Германия, както и преструктуриране на настоящи заводи - в Русия, Гърция и Румъния. В Болоня купихме огромен имот и строят фабрика, която ще създава единствено Полска народна република, а точно на IQOS ", споделя Пьотр Козаревич - районен шеф за Европейски Съюз по научноизследователски въпроси на ФМИ.

Продуктът е ориентиран единствено към пушачите, които не желаят да се откажат от пушенето.

"Научните доказателства приказват за понижена централизация на нездравословни субстанции, оттова понижени токсични субстанции и оттова понижени опасности. Той не вреди и на хората към пушача, няма толкоз мощна миризма, няма пепел, няма горене и няма влияние върху качеството на въздуха в затворени помощения ", разяснява още Козаревич.

Очаквайте детайлности в идващия материал за програмата за научна оценка на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) на Полска народна република.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР