Те са тук!“ Така врачански шофьори коментират странно превозно средство,

...
Те са тук!“ Така врачански шофьори коментират странно превозно средство,
Коментари Харесай

Атракция на пътя! Странно превозно средство събра очите на шофьори във Врачанско /снимка+видео/

„ Те са тук! “ Така врачански водачи разясняват необичайно транспортно средство, видяно по пътищата във Врачанско в неделя. 
Футуристичното возило наподобява като излязло от фентъзи разказ и учудените водачи се надпреварваха да го снимат и споделят в обществените мрежи, питайки се какво е това. 
Превозното средство е с размерите на огромен куфар и наподобява по-скоро на снаряд, в сравнение с нещо друго. То е видяно на пътя от Оряхово за Враца в неделната вечер, а по-късно и в самия регионален център. 
Справка на организация BulNews сподели, че странното ППС е така наречен веломобил. То се задвижва на педали, сходно на велосипеда, само че е с аеродинамична форма и корпус, защитаващ от атмосферните въздействия. С малко повече старания, веломобилът може да развие скорост 30-50 км/ч на прав сектор. 
Това обаче важи за използването му в градски условия, като опция на обичайните транспортни средства. Всяка година в Невада, Съединени американски щати, се организира съревнование с тези транспортни средства, където те могат да развият невероятна скорост. Интересен факт е, че години наред върхът се държеше от българин, който основал неповторим по дизайн и аеродинамичност веломобил, с който са достигнати 133.28 км/ч. 
Преди няколко години върхът му бе надминат. Въпреки това триумфите на нашенеца са увековечени в роман на журналиста Иво Иванов, оповестен в книгата му „ Кривата на щастието “. 
Можете да разберете повече за веломобила и българския му основател
Видео вижте   и 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР