Те са там и да изразят подкрепа към пострадалите им

...
Те са там и да изразят подкрепа към пострадалите им
Коментари Харесай

Стотици полицаи се обявиха в защита на МВР министъра, протестират пред Парламента

Те са там и да изразят поддръжка към потърпевшите им сътрудници

Стотици служители на реда се събраха на митинг пред Народното събрание в отбрана на сътрудниците си и на управлението на вътрешното министерство.

Те настояват, че митингът им е импровизиран. Събралите се униформени приканват да спре да се политизира конфликтът с футболни почитатели на 16 ноември. Полицаите обясниха, че са пред Народното събрание, с цел да изразят поддръжка и към потърпевшите им сътрудници.

Служителите на Министерство на вътрешните работи се събраха пред Народното събрание към 12:30 ч., когато стартира обедната им отмора, а час по-късно се върнаха на работа.

На митинга против управлението на Българския футболен съюз пострадаха десетки стачкуващи, а арестувани бяха 38 души. Полицията даже употребява водно оръдие против събралото се голям брой. Появиха се записи, на които ясно се вижда по какъв начин униформени ритат и удрят с палки в главата паднали протестиращи.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов изясни по време на брифинг, че има шест докладни, " за които може да се твърди, че има възможни контакти на служители на реда с протестиращи ". Според него на оповестените видеозаписи с полицейско принуждение били изрязани дейностите на протестиращите, които палели кофи.

Очаква се изключително съвещание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, на което да бъдат изслушани министърът на вътрешните работи и висши чиновници на Министерство на вътрешните работи по отношение на активността на полицията по време на митинга против БФС на 16 ноември.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР