Те са сертифицирани от Международния съвет на летищата – Европа

...
Те са сертифицирани от Международния съвет на летищата – Европа
Коментари Харесай

Летищата във Варна и Бургас получиха акредитация за въглеродни емисии

Те са сертифицирани от Международния съвет на летищата – Европа и WSP сертифициращия и самостоятелен проверяващ орган. Документът е самопризнание за дейностите на двете летища за картографиране и понижаване на въглеродните излъчвания - част от поетите задължения на световната летищна промишленост против климатичните промени.

Акредитацията за въглеродни излъчвания е единствената институционално утвърдена, световна стратегия за узаконяване на ръководството на въглеродния отпечатък на летищата по света. Оценката е самостоятелна и признава напъните за ръководство и понижаване на въглеродните излъчвания посредством 6 равнища на узаконяване: „ Картографиране “, „ Намаляване “, „ Оптимизация “, „ Неутралност “, „ Трансформация “ и „ Преход “. След достижението на акредитация Ниво 1: „ Картографиране “ през 2019 година, летищата във Варна и Бургас работиха за понижаване на въглеродния отпечатък и новата им цел е до 2030 година да задържат излъчванията на въглероден диоксид на равнищата от 2015 година В момента това се реализира посредством необятен набор от характерни енергоспестяващи ограничения и потребление на възобновими енергийни източници.

Летище Варна и летище Бургас към този момент си сложиха ясна цел да доближат Ниво 3: „ Оптимизация “ посредством по-добро ръководство на потреблението на електрическа енергия и горива, на боклуци и рискови товари. Затова през идващите няколко години летищата ще създадат съществени вложения в планове за замяна на осветителните механизми и фотоволтаични съоръжения. Чрез разнообразни промоционални ограничения, компанията интензивно ангажира своите чиновници, посетители на летищата, сътрудници и други заинтригувани страни, с цел да ги приобщи към поставената цел, посредством всекидневен самостоятелен и групов принос към отговорно потребление на сила, горива и вода.

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР