Куче тип побойник беше с електрошок, след като нападна мъж и жена в Ковънтри

...
Те са получили наранявания, за които не се смята, че
Коментари Харесай

Те са получили наранявания, за които не се смята, че са животозастрашаващи и кучето сега ще бъде "приспано", каза полицията в Ковънтри.

Все още не са извършени арести.

Говорител на полицията каза: „Полицаите удариха с електрошок кучето, за което се смята, че е порода насилник, и след това го поставиха в кошче за боклук, за да гарантираме безопасността на обществото.

„Разбираме, че това е бил много тревожен инцидент за всеки, който е бил свидетел на него, и ще имаме допълнителни служители в района, за да предложим увереност.“

Правителството обяви, че американските кучета побойници XL ще бъдат забранени след поредица от скорошни атаки.

Премиерът Риши Сунак обеща да забрани породата след смъртта на 52-годишния Иън Прайс, който беше нападнат от две кучета в Стонъл, Стафордшър.

По-рано този месец се появиха кадри на 11-годишно момиче, нападнато от кръстоска XL побойник в Бирмингам.

Мелез побойник XL атакува момиче и двама мъже

Момичето, Ана Паун, по-късно каза пред Sky News, че смята, че кучето трябва да бъде уволнено и собственикът му да бъде арестуван.

При отделен инцидент четиригодишно момиченце е оставено с наранявания по лицето, след като е било наранен от кръстоска XL побойник.

Прочетете повече:
Защо добавянето на кучета побойници XL към Закона за опасните кучета може да не проработи
Две кучета побойници XL бяха застреляни, след като убиха 22 бременни овце

Коалицията за контрол на кучетата, която включва благотворителни организации за животни като RSPCA, Dogs Trust и Kennel Club, предупреди, че забраната няма да предотврати атаките - и вместо това призова министрите да се справят с „първопричината“, като се справят с „безскрупулни животновъди " и "безотговорни собственици".

"Не тормозете нашите хулигани"

Плановете за забрана на породата видяха хора, протестиращи в централен Лондон със знаци, казващи "не тормозете нашите хулигани" и "намордник на Риши".

Разследване на Sky News през 2021 г. установи, че повече от 1500 кучета са били унищожени, след като са били задържани съгласно Закона за опасните кучета в Обединеното кралство от 2019 г. насам – на фона на опасения, че много от тях са били „ненужно евтаназирани“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР