Те са още едно доказателство за величието на някои от

...
Те са още едно доказателство за величието на някои от
Коментари Харесай

Най-известните последни думи на известни личности, казани миг преди да напуснат този свят

Те са още едно доказателство за величието на някои от най-будните мозъци на света

„ Нямам време да си сътворявам нови врагове ”

Волтер

Според общото мнение това са последните думи на философа Волтер, произнесени,когато свещеникът го кара да се откаже от сатаната. Волтер дълги години е съперник на църквата. Накрая той възкликва: „ За Бога, позволете ми да умра умерено “. Очевидно и по това време се е считало неприемливо човек да напуща живота по лична воля. След такива думи се постанова приятелите на Волтер да обхванат в гробището през нощта и скрито да го погребат.

„ Моите тапети и аз се сражаваме в двубой на гибелта. Един от нас би трябвало да напусне “.

Оскар Уайлд

Оскар Уайлд споделя тези думи, сравнявайки последните си минути и своето обезпокоително положение с бледите тапети във френски хотел. Не е ли това най-подходящата фраза за човек, разумен за смисъла на хубостта и изкуството в нашия живот? Все отново първия рунд печелят тапетите. Впоследствие феновете му ги подменят и оформят стаята в стила на една от лондонските стаи на писателя. Представяте ли си по какъв начин някъде в небесата се е смеел и ликувал Оскар Уайлд, наблюдавайки по какъв начин тълпата изгаря ненавистните френски тапети.

„ Последни 100 грама, апелирам! ”.

Jack Daniel

Така споделя Джак Даниъл – създателят на Tennessee Distillery whisky Jack Daniel’s. Той умира от заразяване на кръвта, което стартира с малко убождане на палеца. Поуката е – по-добре използвай уискито, което произвеждаш, за стерилизация на пръста, до момента в който той не те убие. Марката Jack Daniel’s Tennessee whisky е измежду бестселърите в света и е известна с квадратната си бутилка.

„ На такова разстояние даже и слон няма да убият ”.

военачалник Джон Седжуик

Така ободрява бойците си американският военачалник Джон Седжуик. Досещате ли се какво се случва по-късно? Кой би помислил, че единствено след няколко минути той ще падне, изумен от неприятелски патрон.

„ Оставяй завесата във ваната ”.

Когато помолите авторитетния и прочут притежател на хотел „ Хилтън ” да показа своята мъдрост, какво очаквате да чуете в отговор? Явно, нещо много по-съществено от думите, които непрекъснато повтаряла майка му в детството. От друга страна, не всеки реализира такива триумфи и може би си заслужава да се вслушаме в този съвет…

Ето още няколко последни изречения.

„ Е, отивам да дремя ”.

Джордж Байрон:

„ Академик Павлов е ангажиран. Той умира “.

Николай Павлов

„ Да се умира, е скучно. Никога не се занимавайте с това! “.

Съмърсет Моъм

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР