Те са обявени като леки и телефонните им номера са

...
Те са обявени като леки и телефонните им номера са
Коментари Харесай

Чудовищно: Жени, момичета и деца стават материал в порно чатове на Телеграм

Те са оповестени като леки и телефонните им номера са публикувани измежду десетки хиляди души

Хиляди дами попадат без да желаят и даже да подозират в чат канали - с качена тяхна профилна фотография и телефонен номер. Това се случва в България през платформата Telegram. В скрити чатове като по азбучник се популяризират фотоси и телефонни номера, съпроводени с послания вид " тази е лесна, пишете ѝ ". Ежедневно и непрекъснато бомбардиране с неприлични известия и позвънявания - това търпят дамите, жертви на подобен тормоз. Те са оповестени като леки и телефонните им номера са публикувани измежду десетки хиляди души.

Всекидневно стотици хиляди момчета и мъже разгласяват интимни фотоси и видеа – от време на време за персонално наслаждение, различен път, с цел да унижат, подложат на полов тормоз или отмъстят на някоя жена.

Има както по-големи групи с близо 100 000 участници, по този начин и по-малки с по няколко хиляди членове. По-многобройните чатове обгръщат " материал " - както обичат да назовават наличието членовете им - от цялата страна, а по-малките имат районен темперамент. В някои от тях на ден се разменят сред 700 и 1 000 известия..

Някои от потребителите качват единствено фотоси. Други и телефони. Трети стигат по-далеч – изясняват къде работи дамата и къде може да бъде открита. Стига се до качване и на персонални карти. И на видеа с малолетни. Както и на разгласи за продажба на опиати. А институциите нормално споделят, че в Telegram връзката е криптирана и не могат да създадат нищо.

Най-общо казано, за разпространяване на порнографско наличие с девойки, дами и деца, за общественото им оскърбление и безгранично отправяне на обиди. Това се случва по следните способи:  
Споделяне на авторско порно наличие. Домашни аматьорски нецензурен фотоси и видеа се популяризират със или най-често без знанието на дамата – участник. Понякога създателите просто желаят да се похвалят със своите " завоевания ", в други случаи да отмъстят на някогашна партньорка като я злепоставят обществено, а в трети – изпращат „ материала “ в отговор на най-често задавания въпрос в групите: „ Нещо на тая? “. Интимните фотоси и видеа на девойки и дами, които те са споделили с някой собствен някогашен сътрудник или любовник, обилно се споделят с общността. В чатовете намират място и телефонните номера на дами, които са определяни като „ лесни “. В някои случаи номерата са на професионални компаньонки, предлагащи полови услуги против възнаграждение, само че постоянно се популяризират и телефоните на нищо неподозиращи дами и девойки. Целта – оскърбление и тормоз. Често в групите попадат и фотоси от Instagram и Фейсбук профилите на дами. В някои от тях няма нищо скандално, в други - дамите театралничат в своите бански костюми на плажа. Те биват наричани с обидни думи и порицавани обществено.  Час по час се появяват линкове за присъединение към други групи с сходно наличие. Участниците в чатовете си приказват за персонална замяна на видеа, в това число на такива с деца. Порнографските материали на малолетни и малолетни се преглеждат като „ особено наличие “, което не е и не може да бъде налично за всички членове на групата. Не се популяризира обилно. То е „ разменна стока “. В общия чат виждаме единствено писмени сделки за обмена им в границите на персонална преписка и молби за даване на достъп до други чатове, където се популяризира детско порно. Такива има, само че се пазят в по-голяма конфиденциалност – линк за вход да бъде получен единствено на персонално известие при благосклонност на някой от педофилите. Съдържание от Onlyfans профили (Onlyfans е платформа, която разрешава на потребителите да споделят свои еротични видеа и фрагменти и да печелят от това. Достъпът до нечий профил се случва на правилото на заплатен абонамент, бел. ред). Това е резултатът „ Робин Худ “, само че за порно почитатели. Подобно на героя от средновековната британска литература, който взема от богатите, с цел да даде на бедните, участниците в Телеграм чатовете, платили абонамент за даден Onlyfans акаунт, споделят в групите наличието, с цел да спестят пари на своите „ приятели “. 
Причинителите на подобен тормоз са от всевъзможен пол, възраст и с разнообразни специалности. И дами, и мъже трансформират хора в жертви на денонощни позвънявания. В групите не престават да се пускат фотоси и номера на евентуално нищо неподозир Стотици са сигналите за изнудване, възмездие и злоупотреби, подавани годишно в ГДБОП и Центъра за безвреден интернет.

Входът към някои от групите е свободен. В други обаче за вход се изисква изпращането на лично полово наличие. Част от групите са профилирани за порнография с девойки под 18-годишна възраст.

Дамите , жертви на издевателството , приканват към надзор или може би дейности на контролни органи. " Това може да е съветски сървър, само че аз съм сигурна, че има правосъдни варианти за това да бъдат обезвредени. Аз имам блокирани несъмнено 500 номера, които мога да дава незабавно на управляващите и да бъдат тествани. И това са членове на тези групи. Ако имаше наблюдаващи в тези групи, към този момент щеше да е направено нещо по въпроса ", показва една от тях.

Друга от жертвите е даже към този момент баба . " Занимавам се със личен бизнес. За пръв път, когато получих известие, бях на вечеря със брачна половинка ми. Пишеше " Здравей " и взех решение, че е напълно обикновено, че е нещо с бизнеса ми. Обаче когато продължих да чета, се шокирах, разбрах, че става въпрос за замяна на номера и търсят леки дами в тази ситуация, а аз съм показана като такава. Все едно си на повикване някъде. Снимката ми беше от Viber, с номера изпод. А той е най-вероятно от публикация. Продавала съм бижута, облекла ненужни, като всяка жена. В разнообразни уеб сайтове за продажби ", разкрива тя пред Нова.

Номерът ѝ е качен от консуматор с името Мечо Кух . Криминален психолог споделя, че мотивацията на такива хора са няколко минути популярност .

" Той е надълбоко комплексиран . Разпространява такива фотоси, получава вниманието на такива като него. Това го валидизира и го кара да се усеща значим. А другояче казано – той не го получава извън и това е най-бързия и ефикасен метод за малко време да се почувства важен и ефикасен, и да получи нечие утвърждение. Това е човек, който най-общо казано има проблем с това да поддържа връзка. Обикновено дори ни е предписание усещане – те отбягват това да погледнат право в очите. Изпитват една базова нерешителност. Ако не мога да не отстъпвам себе си по никакъв метод и нямам триумфи измежду дамите – това е един добър метод да се валидизирам. Да пусна номер в приложение, да получа поддръжка от консуматори в такава мрежа - още повече, че е анонимно. Това е още по-изкушаващо ", отбелязва Ивелина Иванова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР