Те са невръстни и крехки, но напълно готови за битката

...
Те са невръстни и крехки, но напълно готови за битката
Коментари Харесай

Ансамбъл девойки - те могат!

Те са невръстни и нежни, само че изцяло подготвени за борбата на огромните. Те са надарени и красиви, само че и доста работливи, тъй като добре осъзнават, че геният не е задоволителен за високите спортни върхове. Те са националният отбор девойки на България - Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева, Моника Заркова, който ще опита да донесе на страната ни нова порция горделивост и наслада от първото си огромно съревнование в живота – европейското състезание в Баку от 16 до 19 май.

" Искаме да си изиграем съчетанията без неточност и даже когато ги изиграем на подготовка, се усещаме удовлетворени от свършената работа ", съобщи пред bTV Яна Момчилова.

За да стигнат обаче до увереността, девойките ни минават през дълъг път на ограничения, цялостна отдаденост и значително компликации.

" Селекцията беше през октомври 2017 година, централизираната подготовка стартира през януари 2018 година Тя не протече доста леко. За страдание имахме много здравословни проблеми с децата в разнообразни интервали, само че мисля, че в този момент са в добра форма ", споделя архитектът на този отбор - Вяра Ваташка.

Снимка: bTV

За мобилизацията дребните ни грации разчитат на златния тандем – олимпийската вицешампионка Вяра Ваташка и бронзовата медалистка от Игрите в Рио де Жанейро – Цветелина Найденова.

" Доста по-различно е от другата страна, може би повече се тормозя, тъй като не съм на килима и няма какво да направя, само че изпитвам наслаждение от това нещо, тъй като виждам по какъв начин тези деца по какъв начин за 1 година израснаха толкоз доста и в действителност се усещам супер щастлива. Те са страхотни, доста умни, доста интелигентни, като им се направи забележка, безусловно мигновено я извършват и в действителност им поисквам едно ужасно бъдеще ", хвали своите възпитанички Цветелина.

Първият тест за страхотното им бъдеще ще е европейското в Баку, където девойките ни ще показват съчетанията си с 5 ленти и 5 обръча.

Снимка: bTV

" И двете ми харесват, тъй като са много разнообразни и много сложни. Мисля, че се оправяме, само че несъмнено поставяме много старания, с цел да ги изработим сносно ", споделя Моника Заркова.

Освен на треньорите си, за поддръжка девойките разчитат доста и една на друга. За времето, в което упражняват дружно построяват мощна връзка и същинско другарство. Научават и най-важните спортни и житейски уроци.

" Трябва да се поддържаме, да се обичаме, да си оказваме помощ и да сме един тим, с цел да ни се получат нещата на килима. Никога не се сърдим една на друга, когато допуснем неточност. Успокояваме се, споделяме си, че всеки може да сгреши ", разсъждават дребните грации.

В Баку те ще са същински щастливки да имат до себе си двете си треньорки, които са минали през десетки такива значими надпревари. А най-голямата убеденост им дава безкрайната религия, която Ваташка и Найденова им гласоподават, както и скъпите препоръки и окуражителни думи преди значимото комбиниране:

" Да са спокойни, уверени и най-много, че могат! "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР