Те са недоволни и от високите сметки за токБюджетът за

...
Те са недоволни и от високите сметки за токБюджетът за
Коментари Харесай

Зъболекари настояват за още поне 20 млн. лв. в бюджета за дентална помощ

Те са недоволни и от високите сметки за ток
Бюджетът за дентална помощ се води повишен, само че това е единствено видимо. Това изясни Николай Шарков от зъболекарския съюз, във връзка отхвърли на НЗОК да обезпечи безвъзмездни протези за пациенти. От съюза

„ Бюджетът за дентална помощ за 2022 година е избран на 239 милиона лв.. Те споделят, че бюджетът за дентална помощ е повишен, само че излиза, че не е по този начин, тъй като през 2021 година потреблението на дентални услуги е 229 милиона, а не 215 милиона. Когато стъпите на основата на 229 милиона, ще видите, че бюджетът за дентална помощ е повишен с 4,5%, а не с 30%, както настояват. Хората, които ръководят тази страна, считат, че денталната помощ е придатък от наложителното здравно обезпечаване, а денталната помощ икономисва доста общи болести. Ние спестяваме на сътрудниците лекари огромна част от тяхната активност “, изясни той.

От съюза на зъболекарите показаха, че даже да се плануват средства за възнаграждение на зъбните протези, заплащането не може да бъде осъществено от НЗОК. Те желаеха незабавна реакция от страна на страната.

„ На нас ни заплащат за осъществена активност и това доплащане е едно и също, тъй като ние разбираме и знаем, че не би трябвало да усилваме каузи на пациента в цените, които заплаща НЗОК “, съобщи Шарков.

Високите сметки за електричество оказват отрицателно въздействие върху работата на зъболекарите.

„ Какво да кажем ние, които произвеждаме всичко с енергоносители. Цялата наша техника работи с ток. Ние не употребяваме, като битови консуматори. Как би трябвало да покрием разноските си? “, оплакаха се от зъболекарския съюз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР