Те са насочени към постигане на политическите цели на Европейската

...
Те са насочени към постигане на политическите цели на Европейската
Коментари Харесай

Вълчев: БТА започва проект Европа на Балканите: Общо бъдеще за сближаване на България и съседите ѝ


Те са ориентирани към реализиране на политическите цели на Европейската комисия за поддръжка на основаването на работни места, конкурентоспособност на бизнеса, стопански напредък и подобряването на качеството на живот на жителите.

Впрочем започващият през днешния ден план е продължение на предходния " Европа в България: Общо бъдеще ", в който Българска телеграфна агенция показа европейските политики на доближаване сред районите точно в самата България, уточни Вълчев. " Вече сме в бъдещето " - сподели през вчерашния ден еврокомисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, когато видя 30-те електрическия автомобил и дефинира Българска телеграфна агенция като образец за всички публични институции с тотално електрифицирания си авто парк, напомни той.

Да, това е бъдещето, само че към този момент Българска телеграфна агенция ще опита да бъде в него единствено с кореспондентите си в България, само че не и в прилежащите страни, където кореспондентите ще бъдат с хибридни коли. Това е по този начин, тъй като Балканите не са още в бъдещето с нужната инфраструктура с бързи зарядни станции за електрически коли, тъй че да може да се пътува с такива електроколи сред прилежащи страни. Впрочем решението на Българска телеграфна агенция да заложи напълно на електрически автомобили в България изважда на показ усложненията пред електромобилността в страната ни - да вземем за пример, неравномерното систематизиране на зарядни станции на комфортни места - с каквото сигурно се сблъскват и съседите ни, разяснява Кирил Вълчев.

" Балканите към момента има доста какво да създадат за своята непосредственост в чисто физически проект в превоза. Между България и Република Северна Македония продължава да няма железопътна връзка. Между България и Румъния има единствено два моста над Дунав, които се задъхват под тежестта на огромния трафик. Между България и Турция няма непрекъсната целогодишна корабна връзка в Черно море. По границите с Гърция постоянно се чака с часове поради неприемането на България в Шенген. Магистралата сред България и Сърбия още се довършва и даже не се приказва за още автомагистрали. Полетите сред балкански столици на минути със аероплан една от друга нормално се постанова да бъдат с прехвърляне във Виена, Франкфурт на Майн или Истанбул, тъй като няма директни връзки ", сподели още Вълчев.

По думите му на този декор общо бъдеще с електромобилност на Балканите наподобява фантастично. Но Балканите сме обречени на общо бъдеще в Европа и сигурно ще пристигна моментът, в който освен кореспондентите на Българска телеграфна агенция в България, а и тези в прилежащите страни ще бъдат с изцяло електрически коли, откакто минем през краткотрайно " хибридно " решение, до момента в който се изградят задоволително зарядни станции, отмерено ситуирани из задачите Балкани, а и производителите на електроколи предложат по-дълги пробези, съобщи генералният шеф на Българска телеграфна агенция.

Според него за общото бъдеще на Балканите в Европа, обаче, в този момент е изключително значима осведомителната съгласуваност. Защото в този завършек на света постоянно ние познаваме по-добре предишното, което ни е разделяло, в сравнение с сегашното на съседите си, през което минава общото бъдеще, добави той.

Затова Българска телеграфна агенция вложи доста старания да откри непрекъснат продан на вести с националните новинарски организации на останалите балкански страни и към този момент всеки ден разменя най-малко една вест с всички балкански организации (като следва да подпише съглашения с организациите на Сърбия и Словения), изясни Вълчев.

Българска телеграфна агенция към този момент има непрекъснати репортери в Скопие (Република Северна Македония), Букурещ (Румъния) и Анкара (Турция), като следва да изпрати и в Белград (Сърбия), уповавам се още при започване на идната година, и Атина (Гърция). В Босилеград (Сърбия) и Истанбул (Турция) организацията също има репортери - стрингери. Целта е на всички места на Балканите кореспондентите на Българска телеграфна агенция да имат и народен пресклуб, който да бъде медийно средище за срещи и събития, сподели той. Българска телеграфна агенция стана и седалище на Асоциацията на балканските новинарски организации - Югоизточна Европа (АБНА - ЮЕ) - единствената към този момент интернационална организация, записана в България. Българска телеграфна агенция поддържа и обновената интернет страница на АБНА - ЮЕ, в която всеки ден има по една вест на британски език от всяка балканска организация - член на асоциацията, напомни Вълчев.

В края на годината Българска телеграфна агенция ще разгласи за 50-ти път Спортист на Балканите - ранглиста, която прави с присъединяване на спортните редакции на всички балкански новинарски организации. Планираме да ги поканим на празненство, на което на обявим 50-тия Спортист на Балканите, заяви той.

По думите му по тази причина на Българска телеграфна агенция ѝ наподобява да провежда този взаимен план с Европейската комисия за политиките за доближаване и общото бъдеще на Балканите. Защото 125 години " Б " в името на организацията значи освен " Българска ", а и " Балканска ", съобщи Вълчев.

Понеже започваме този план на деня на Свети Игнатий, който християните нарекли Богоносец, тъй като той самият казвал, че носи Бога в сърцето си, си коства да отбележим, че има още нещо, което сближава България със прилежащите ѝ страни. Със съседите ни свързва общата религия - Гърция, Република Северна Македония, Румъния и Сърбия са православни страни като България, а Турция пази доста християнски светини, като в това число в тогавашния Константинопол, през днешния ден Истанбул, е седалището на един от православните патриарси. А Европа е стъпила на полезности в християнството, които имат всемирен темперамент и ги има и в други религии. Можем да кажем, че от епохи ние носим Бога в сърцата си по идентичен метод и по тази причина с Божията помощ имаме и общо бъдеще, разяснява още Кирил Вълчев.

Ще ви представим по какъв начин хората виждат резултатът на тази политика, ще ви разкажем забавни истории, ще ви покажем и районите, сподели ръководителят на плана Илиана Георгиева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР