Те са наши съмишленици. Това, което са започнали, генерира доверие

...
Те са наши съмишленици. Това, което са започнали, генерира доверие
Коментари Харесай

ДБ ще подкрепи политически проект с Петков и Василев, заяви Христо Иванов

„ Те са наши съидейници. Това, което са почнали, генерира доверие и би трябвало да продължи. Това, че генерира и офанзиви, валидира обстоятелството, че то би трябвало да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните планове, само че те споделиха, че откакто се разпусне Народното събрание, тогава ще анонсират своите решения. “ Това съобщи пред БНР Христо Иванов запитан задава ли се нов десен план от двамата министри.

В отговор на въпрос може ли Кирил Петков и Асен Василев да влязат в листите на Демократична България за изборите наесен, Иванов посочи:

„ Да не влизаме в такива спекулации сега. За нас е доста значимо да не позволим това събиране на българската демократична общественост на едно място да бъде разколебано. Ще създадем всички рационални дейности да не позволим разединение, в противен случай - да се съберем, да надградим, да използваме капацитета и доверието, което всеки един носи. Това е въпрос на политическа технология и намиране на формула. Ние сме извънредно положително настроени, че това би трябвало да се свърши. Но нека те да си вземат решенията и да ги анонсират и оттова нататък ще работим. “

По тематиката със забавянето с третия мандат преди неговото връщане, което бе обявено от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Иванов означи:

„ Трябва да се даде време и в този смисъл ние няма да лицемерим и да я корим за това. Този мандат най-малко тази работа да свърши – да обезпечи време. Трябва нещо да свършим. Поне да актуализираме бюджета. “

За измененията в Закона за правосъдната власт и упоритостите за закриване на профилираното правораздаване, Иванов сподели, че в правната парламентарна комисия от Има Такъв Народ тупат топката.

„ Има доста необятен общ консенсус, че тази бухалка би трябвало да бъде отстранена, тъй че никой да не може да я употребява отсега нататък. “

Главният прокурор би трябвало да свикне да идва в Народното събрание, това би трябвало да се трансформира в рутинна процедура, а не да бъде сюблимен миг, в който всички се стичат в правна комисия, акцентира още Христо Иванов.

Не е въпросът в това някой да прави двубой с Гешев, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР