Те са крайнодесните в САЩ. Воюват срещу либералите, протестират срещу

...
Те са крайнодесните в САЩ. Воюват срещу либералите, протестират срещу
Коментари Харесай

Кои българи участват в кошмара на либералите, организиран от Орбан и крайнодесните от САЩ

Те са крайнодесните в Съединени американски щати. Воюват против либералите, стачкуват против правата на ЛГБТ хората, поддържат Тръмп. Сега министър председателят на Унгария Виктор Орбан ги събира в Будапеща, с цел да изградят своята интернационална мрежа.

Водещи фигури на крайната десница в Съединени американски щати. Бивши и сегашни телевизионни водещи от американски консервативни медии. Премиерът на Грузия, някогашните министър председатели на Чехия и Словения. Политици от Европа, Америка и Австралия.

Всички те се събират на 4 и 5 май в Будапеща за втората Консервативна конференция за политическо деяние (CPAC) в Европа. Срещата е под егидата на премиера на Унгария Виктор Орбан . Освен крайни консервативни политици от Съединени американски щати, които идват особено за събитието, в сбирката ще вземат участие политически водачи от Източна Европа. България е непретенциозно показана от някогашния парламентарен арбитър и народен представител от ГЕРБ Георги Марков , както и от Давид Александров , съпредседател на Сдружение РОД, който беше претендент за народен представител от Вътрешна македонска революционна организация през 2021 година
Какво е CPAC
Американската Консервативна конференция за политическо деяние (CPAC), в която вземат участие стотици консервативни политици и организации, стартира своята история през 1974 година През 2011 година придвижването е първата политическа естрада за милиардера Доналд Тръмп, който по-късно става претендент за президент и печели изборите през 2016 година

След началото на пандемията от COVID-19 консервативната конференция организира два пъти своите събирания, макар наложените ограничавания.

През май 2022 година Орбан посреща първата среща на CPAC в Унгария, а през август гостува на форума в Далас.

Тазгодишното второ “европейско ” издание на конференцията в Будапеща, съгласно уеб страницата на, " ще се концентрира върху кошмара на либералите: интернационалното доближаване на националните сили ". Мотото на конференцията е " Заедно сме мощни ".

Краткото показване на представителите в конференцията дава визия и защо се борят. Двама от тях са разказани като съперници на " джендър пропагандата " - депутатът в хърватския парламент Стефан Бартулица и датският евродепутат Андерс Вистисен. С този израз те назовават всички тематики, свързани с правата на хората с друга полова ориентировка, както и информирането на публиката за тези разлики.
Българското присъединяване
Георги Марков и Давид Александров ще бъдат българското присъединяване на конгреса. Марков сподели пред Свободна Европа, че е поканен от кабинета на Виктор Орбан.

“Кой различен да е поканен. Ние нямаме консерватори, нямаме такава десница, като Мелони, Льо Пен. Това е проблем на България, за това две трети от българите не гласоподават, тъй като няма за кого ", сподели Марков.

Той е един от водещите политици в антикомунистическото придвижване след 1989 година Бил е народен представител от Съюз на демократичните сили, а след това и член на Конституционния съд. След идването на Бойко Борисов на власт, Марков става още веднъж народен представител - този път от ГЕРБ.

" ГЕРБ са в ЕНП, те са либерали, не са консерватори ”, сподели Марков в отговор на въпрос за какво не вземат участие хора от тази партия.

Комисията по досиетата заяви, че Георги Марков е бил вербуван за сътрудник на Държавна сигурност още на 22-годишна възраст през 1972 година

Марков е женен за унгарка, от години живее в Будапеща и като се изключи че постоянно приказва за познанството си с Орбан, е негов апологет в българските медии и даже създател на книгата „ Феноменът Виктор Орбан “.
Борец против джендъра и еврото
Давид Александров е написал във Facebook профила си, че е поканен като съпредседател на РОД и търси финансиране от почитателите си за пътуването до Будапеща.

“Организаторите (на CPAC) ни гостуваха и взеха присъединяване в нашата интернационална конференция в София по отношение на джендър политиките в Европа ”, написа Александров.

РОД е уредник на митинги против еднополовите бракове, " джендърите ", Истанбулската спогодба против домашното принуждение, Стратегията за детето.

Александров е и измежду уредниците на акцията и митингите против еврото, върху които беше построена сполучливата предизборна акция на проруската партия “Възраждане ”, която към този момент е трета политическа мощ.

На изборите през 2021 година Александров беше претендент за народен представител от Вътрешна македонска революционна организация, само че партията не влезе в Народното събрание. Александров изрича поддръжка и за така наречен “Поход за мир ”, чиито послания повтарят формалната съветска позиция за войната в Украйна. Той е измежду уредниците и на “Шествие за свободата и фамилията ”, което е известно и като “Анти гей парада ”.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Сдружението РОД беше основано на основата на Facebook групата " Национална група " Родители, обединени за децата ". Оригиналната група беше закрита, а преди този момент беше площадка за разпространение на подправени вести за COVID-19 и имунизацията.

Според Търговския указател сдружението се съставлява от трима души. Единият е юрист Владимир Шейтанов, който участваше в отбраната на българския доктор и медицинските сестри в Либия. Другите са Давид Александров Александров и Иван Иванович Вълков. Вълков е свещеник на Българската християнска баптистка черква БХБЦ. На уеб страницата на БХБЦ има основан акаунт на Давид Александров, който разгласява преводни религиозни публикации.
Кои са главните посетители
Сред поканените на конференцията са някогашните министър-председатели на Чехия и Словения Андрей Бабиш и Янез Янша ; Едуардо Болсонаро , наследник на някогашния бразилски президент Жаир Болсонаро; Херберт Кикъл , ръководител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (FPÖ).

В листата са и няколко републикански конгресмени като Пол Госар и Бари Мур, както и Кари Лейк, която предходната година се кандидатира за губернатор на Аризона и има упования да е претендент за вицепрезидент на Доналд Тръмп.

Основният представител на конференцията, наред с Виктор Орбан, ще е министър председателят на Грузия Иракли Гарибашвили . Според уредниците " джендър пропагандата " също не е другарски настроена към Грузия, макар че Гарибашвили има вяра, че деятелите и политиците са длъжни да почитат волята на болшинството, а голямото болшинство грузинци отхвърлят ЛГБТ пропагандата и демонстративния напън.
 Грузинката със знамето на Европейски Съюз, която се трансформира в знак на митингите  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

През март десетки, откакто Народното събрание даде първична поддръжка на проектозакон за " задграничните сътрудници " - мярка, сходна на закона, употребен от Русия за спиране на работата на медийни организации, в това число Радио Свободна Европа, и за угнетяване на инакомислието.

Под натиска на уличните митинги грузинските законодатели се отхвърлиха от законопроекта, който провокира мощни рецензии от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

През 2021 година прайдът в Грузия беше анулиран, откакто съперници нападнаха и раниха десетки деятели и публицисти. Правителството и църквата се оповестиха срещу събитието.
" Русия не е наш зложелател "
Темата за войната в Украйна също ще бъде централна за форума.

Миклош Шанто, общоприет шеф на фондацията уредник - “Център за съществени права ”, счита, че на форума ще стане ясно, че позицията на Орбан “срещу войната ” има съдружници по целия свят и загатна Кари Лейк, представен от.

Пол Госар от Аризона е в центъра на вниманието поради теории на конспирацията. През 2017 година да вземем за пример той сподели, че неонацистката проява в Шарлотсвил, която мина в принуждение, е била проведена от поддръжници на Обама и Джордж Сорос. Той също по този начин изрече доктрина, че Барак Обама е фалшифицирал документите си за раждане, и назова световното стопляне псевдонаучна нелепост. Съвсем неотдавна той беше подложен на критика за това, че написа в Туитър, че " Украйна не е наш другар, Русия не е наш зложелател ".

Бари Мур също подлага на критика Байдън за това, че е оказал помощ на Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР