Те са деца на имигранти, които отдавна са напуснали Руската

...
Те са деца на имигранти, които отдавна са напуснали Руската
Коментари Харесай

Петима западни милиардери с руски корени

Те са деца на имигранти, които от дълго време са напуснали Руската империя или Съветския съюз и са натрупали положение в новата си татковина.

Над 80 съветски жители са попаднали в листата на Forbes. Въпреки това в листата са включени и няколко интернационалните милиардери от съветски генезис.
Сергей Брин
 FilmMagic/Getty Images

Един от създателите на Гугъл е роден в Москва през 1973 година в семейство на математици. Семейството на Брин се мести в Съединени американски щати, когато бъдещият милиардер е на шест години. Следващият път, когато посещава родната си страна, е през 1990 година, само че западащият Съветски съюз не се впечатлява от отчуждения си потомък.

Брин е съосновател на интернет търсачката Гугъл дружно с Лари Пейдж. Двамата ученици на Станфорд трансформират своя стартъп в една от най-големите компании в света. Брин е жител на Съединени американски щати.

Според листата на милиардерите на Forbes за 2022 година чистото положение на Сергей Брин възлиза на 107 милиарда $, което го слага на седмо място в листата на Forbes.
Хари Тригубов
 Fairfax Media/Getty Images

Роден през 1933 година в Китай от в семейство на руснаци, Тригубов идва в Австралия като младеж. В началото на 1960-те години Тригубов основава Meriton – строителна компания, която прави гражданска война на пазара на недвижими парцели в Сидни. Той е пионер в построяването на жилищни комплекси и жилища в града, където обичайно доминират еднофамилните къщи.

Компанията Meriton е построила към 76 000 жилището по цялото източно крайбрежие на Австралия. Наричан High Rise Harry, Тригубов има положение от 12,8 милиарда $ и заема 144-то място в листата на „Форбс“.
Бърнард Маркъс
 AP

Основателят на Home Depot е роден през 1929 година в Ню Йорк в фамилията на съветски еврейски имигранти. Маркъс желае да стане доктор, само че фамилията не може да си разреши образованието и младежът се образова като фармацевт, като в последна сметка се интересува повече от комерсиалната страна на бизнеса.

След като Маркъс губи работата си в районен железарски магазин, той става съосновател на Home Depot – компания, която се трансформира в най-големия търговец на дребно на артикули за дома в Съединените щати.

, че чистото положение на Маркъс е 8,7 милиарда $.
Ралф Лорен
 Gamma-Rapho/Getty Images

Изпълнителният ръководител и основен изпълнителен шеф на стилната империя Ралф Лорен е роден в Ню Йорк в семейство на еврейски имигранти. Родителите му идват в Съединени американски щати в разгара на Гражданската война в Русия.

Лорен навлиза в стилния бизнес в Съединени американски щати, когато основава компания за произвеждане на вратовръзки. В последна сметка компанията му се трансформира в една от най-големите фешън империи в света.

През 2007 година Лорен идва в Русия за първи път в живота си. В колона за списание Vogue той:

„Когато застанах на Червения площад и зад мен блеснаха златните куполи на катедралата „Свети Василий“, хвърляйки отражения върху Кремъл, дъхът ми секна. За първи път почувствах връзка със земята, където са родени родителите ми. „Руски корени“ не бяха празни думи; тази връзка работеше, изпитах нейната мощ! И бях изумен и обаян от това изцяло ново за мен чувство“.

По данни на положението на Лорън възлиза на 6,9 милиарда $.
Игор Олеников
 Corbis Historical/Getty Images

Семейството на Игор Олеников напуща Съветския съюз след Втората международна война и бяга в Иран, преди да се откри дефинитивно в Съединени американски щати през 1957 година.

Завършил университета в Южна Калифорния, Олеников купува 16 жилища и основава компанията Olen properties. Бизнесът му с недвижими парцели се разраства доста, като обгръща 8 милиона квадратни метра офис площи и 15 000 жилищни единици в Калифорния и четири други американски щата.

През 2007 година Олеников се признава за отговорен, че е излъгал в данъчната си декларация, и заплаща 52 млн. $ под формата на наказания за машинация.

 оценява положението му на 4,7 милиарда $.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР