Те са част от малка, изчезваща група, която е живяла

...
Те са част от малка, изчезваща група, която е живяла
Коментари Харесай

Гласове от епохата на насилието за граждански права виждат атаките срещу правата на глас като част от продължаваща борба

Те са част от дребна, изчезваща група, която е живяла в епицентъра на битката за права на глас преди шест десетилетия, ера, ръководена посредством сегрегация, принуждение и блян за тъждество, които в последна сметка доведоха до закони, доближаващи Съединени американски щати до обещанието за народна власт за всички свои жители.

Те разсъждават върху времената и техните битки и за какво са сигурни, че всичко си заслужаваше. В четвъртък болшинството от Върховния съд наподобява затвърди тази позиция, като застана на страната на чернокожите гласоподаватели в дело за пренасочване към Конгреса от Алабама.

Преди 10 години този месец съдът спря това, което мнозина считат за сърцевината на това исторически закон — способността на Министерството на правораздаването да го ползва в щати и окръзи с история на угнетяване на гласоподавателите.

Историите на тези, които са на фронтовата линия на историята, описват за покруса, расизъм, подтисничество и в последна сметка се надяват да видят президент да подпише закон върху мя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР