Те са абсолютни звезди на музикалната сцена и в мейнстрийм

...
Те са абсолютни звезди на музикалната сцена и в мейнстрийм
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Сони и Шер – суперзвездите изгряват и залязват, само Сони и Шер са вечни 

Те са безспорни звезди на музикалната сцена и в мейнстрийм медиите през 60-те и 70-те и обилно пръскат сексапил, гений и битнически изискан. Но и в наши дни тази митична двойка не е изгубила известността си. Заради лесната за прекопирване тяхна хипи осанка не минава маскен бал или хелоуинско празненство, без да се появят те – Сони и Шер и незабавно да бъдат разпознати даже от родените десетилетия след заника на взаимния им живот и кариера.

Да се наблюдава хронологично развиването на връзката им през годините, прекарали дружно, е като возене на скоростно влакче – постепенно нагоре и след това страховито надолу и след това стремително нагоре, и отново втурване надолу. Ако сте склонни да изживеете сходно премеждие, заповядайте в кабинката, затегнете защитния колан и дано дружно се повозим из пъстрота живот на Сони и Шер.

Това е строфа от може би най-големия шлагер на дуета I Got You Babe, който ще изпеят за първи път година след запознанството си през 1964-а. Начинът, по който стартира романсът сред Сони и Шер, е закодиран по един чаровно-ироничен метод точно в този стих. В самото начало обаче за романс въобще и дума не може да става. Работата е там, че един ден 16-годишната Шерилин (Шер) ЛаПиер се оказва на улицата, откакто съквартирантките й я изгонват от жилището. Няма пари да наеме ново жилище. В този миг обаче се появява нейната Фея Кръстница в лицето на 27-годишният Сони Боно, родом от Детройт, само че с италиански корени, който общително й предлага да отседне при него в подмяна на домакинска работа. Всъщност Боно, който към този момент от няколко години е в музикалния шоу бизнес и към този момент има зад тила си един брак, по-скоро се смилява над девойчето, – останала рано без татко, тя наподобява като някой, който има потребност от протекция.

 Sonny And Cher

В юношеските си години Шер желае да стане актриса, обаче фантазиите й за кариера се пренасочват към музикалния отрасъл, откакто от звукозаписната компания Golden Star Studios я молят да извърши бек вокалите на няколко песни. И макар че гласът й е употребен единствено за декор, няма по какъв начин продуцентите да не виждат големия му капацитет.

Успоредно с процъфтяващата й кариера, цъфти и връзва и нещо друго – връзката й с хазяина. За нея персонално това е непредвиден процес в връзките им, тъй като още като заживяват дружно, Сони й споделя право в очите: “Да знаеш, че не те намирам за изключително привлекателна. ”

С триумфа им като музикален дует идва и привличането. Или най-малко такова усещане желае да сътвори Сони, тъй като в реалност не пропуща случай да изневери на половинката си. Дори бракът им през същата тази 64-а не е законен и би трябвало да минат пет години преди Сони да обещае, че ще спре да се вижда с други дами, и чак тогава да се оженят “като хората. ”

Истинското бракуване се случва скоро откакто през 1969г. се ражда щерка им  Частити – кръстена на едноименния филм, който татко й продуцира, и в който майка й играе бисексуална жена. Да си дете на известни родители не всеки път е “Пей, сърце ”. На русото момиченце въобще не му е леко да пораства в семейство, в което родителите постоянно са на път и поради разгулния си живот и многото задължения непрекъснато нямат време за него. Когато Сони и Шер стартират лично комедийно телевизионно шоу по CBS при започване на 1971 година, Частити, несъмнено, е непрекъснатото наличие в него. В рамките на 60 минути всяка седмица феновете имат опция да влязат във “всекидневната ” на фамилията, където двамата канят известни артисти, танцьори и комици. За малко време “Комедийният час на Сони и Шер ” се трансформира в шлагер и съумява да се задържи в ефир цели три години.

Каква я мислеха, а каква стана тя! В началото на връзката им всички са уверени, че напереният продуцент си е взел тийнейджърка за жена, с цел да може да си я върти на пръста. С годините обаче тийнейджърката без пукната пара в джоба се трансформира в блестяща звезда и внезапно той е този, който  се оказва в нейната сянка. Въпреки че Сони към момента се пробва да я управлява и да въздейства върху решенията й, в един миг неизбежно осъзнава, че тя е “пеперуда, която заслужава да бъде забелязана от всички, а не притежавана от един. ” Пътищата им за първи път се разделят през 1972 г.  – годината, когато по взаимно безмълвно единодушие стартира да се срещат с други хора. В един миг Сони даже живее с друга жена под един покрив със законната. Единственото, което към момента ги държи дружно, е шоуто, в което не престават да се преструват на щастливо женена двойка.

През 1974-а Шер подава молба за бракоразвод като в графата за причина показва “недоброволно отнемане от право на глас ”. Не че Сони в миналото й е посягал, даже не й е повишавал звук, само че просто на нея й е писнало да й бъде казвано какво да прави.

Разводът и разпадането на дуета надълбоко визира Сони. Шер обаче не просто се усеща засегната, тя е напряко гневна, когато открива, че някогашният й си е приписал 95% от дяловете  на Cher Enterprises, а другите пет % обилно е подарил на юриста си.

И войната стартира.Тя го упреква в заграбване на приходите й, а той подава молба пред съда за цялостно настойничество над детето. Докато текат правосъдните каузи Шер стартира връзка с шефа на звукозаписната компания Asylum Records Дейвид Гефен. Когато идва време съпрузите да разделят имението в Холмби Хилс, Гефен, дружно с двама наети от него бабаити, изнасят движимостите на Сони, включително и любовницата му, на тротоара.

 Sonny & Cher

Само три дни откакто разводът е финализиран Шер се дами още веднъж, само че не за Гефен, а за Грег Олмън – фронтмен на рок групата Allman Brothers Band, композитор и волна душа.

Развоят на събитията оттук насетне обаче е много непредвиден. Девет дни след сватбата Шер осъчнава, че е сбъркала в избора си на брачен партньор и желае бракоразвод. Разделят се, само че след известно време се сдобряват и отново се събират. И след това отново се раделят. Близките на двойката не са учудени от мъчителната динамичност в връзките им. Различията в характерите и метода им на живот са толкоз огромни, че е цяло знамение, че въобще могат да понасят да са в една стая: той е квинтесенция на рокерския метод на живот, а тя е поп звезда; той си пада по пиячката и дрогата, а тя не близва и капка. Още преди да разбере, че Шер е бременна от него, Олмън подава молба за бракоразвод. Раждането на Илайджа краткотрайно закрепя връзките им. Но което към този момент е счупено, мъчно се поправя, по тази причина през 76-а Шер и Грег дефинитивно се развеждат.

След развода и Шер, и Сони стартират свои независими шоу стратегии. Но не им се получава, тъй като по този начин и не съумяват да доближат равнището на “Комедийният час ”. Но до момента в който славата на Шер продължава стремглаво да пораства, кариерата на Боно от ден на ден запада. Отгоре на професионалните неволи, не му върви и в любовта. Третият му брак и бърз бракоразвод е с моделката Сузи Коельо. Сони обаче съумява да резервира другарски връзки с някогашната си брачна половинка номер две. Последното им явяване дружно на екран е в “Късното шоу на Дейвид Летерман ” през 1987 година, където извършват най-емблематичното си парче I Got You Babe. През идната година Сони е определен за кмет на Палм Спрингс. Кариерата му на новоизлюпил се политик внезапно дръпва нагоре. През 1986 година се дами за четвърти път, като от този брак му се раждат още две деца.

И след това, на 5 януари 1998 година New York Times оповестява за ски случай в курорта Саут Лейк Тахоу, при който Сони Боно се удря в дърво и умира на място.

След два брака, два развода, две деца, голям брой любовни връзки, пластични интервенции и десетки музикални и кино награди, на 74-годишна възраст Шер продължава да бъде все по този начин дейна и да разтупква сърцата на милионите си почитатели по света. През 2018 година тя получава неповторимата опция да опише вълнуващия си живот под формата на биографичния бродуейски мюзикъл The Cher Show. Мотото на шоуто е: “Суперзвездите изгряват и залязват. Само Шер е безконечна. ”

Към днешна дата, макар пандемията, на формалния уебсайт на Шер не престават да се появяват анонси за нейни идни турнета. Междувременно тя стартира на пазара най-новия си артикул – парфюма Eau de Couture, който занапред мирише на триумф – като всичко друго, с което се захване Шер.

 Mamma Mia! Here We Go Again World Premiere

Що се отнася до общото дете на Шер и Сони, Частити, през днешния ден тя е той и към този момент от 12 години живее под името Чаз. Между 2008-а и 2010-а Чаз минава през поредност от процедури, които да го приготвят психически и физически за от дълго време мечтания преход от жена към мъж. Документалният биографичен филм “Да станеш Чаз ” получава отлични мнения на филмовия фестивал  Sundance, a по-късно Опра Уинфри откупва правата му и го излъчва за първи път по личния си ефирен канал.

Другото дете на Шер, Илайджа Олмън, става музикант като родителите си. Днес, на 44-годишна възраст, той е фронтмен и текстописец на индустриалната метъл тайфа Deadsy. Женен е от за английската певица Queeny, само че към този момент още не е направил Шер баба.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР