Те предвиждат отпадането на някои удостоверителни документи за участие в

...
Те предвиждат отпадането на някои удостоверителни документи за участие в
Коментари Харесай

Томислав Дончев Срина Мечтите На Едни И Изсипа Милиони На Други! Преди Малко Обяви, Че Голямата Пара

Те плануват отпадането на някои удостоверителни документи за присъединяване в процедури за публични поръчки и за кандидатстване за финансиране със средства от Европейски Съюз.

Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев по време на Съвета за административна промяна, чието първо съвещание под негово председателство се организира през днешния ден.

Предвижда се също при гладка процедура по разглеждане в Народното събрание до края на годината в действие да влезе и пакетът закони, обвързван с отпадането на свидетелството за съдимост и обезпечаване на техническа опция за даване на служебни информации за съдимост.

Съветът прегледа отчета за осъществяване оценка на въздействието на нормативните актове за 2016 година и направи обзор на подхванатите ограничения за осъществяване на един от главните цели на държавното управление – намаляването на административната тежест. Конкретните задължения до края на 2017 година в осъществяване на този приоритет включват внасяне за разглеждане от Народното събрание на пакети законопроекти, свързани с оптимизация на административните услуги, понижаване на административната тежест, приемане на нормативните актове за унищожаване на условието за даване на хартия на 12 удостоверения, посочени в решение №338 на Министерския съвет от 2017 година

До края на годината Държавна организация „ Електронно ръководство “ ще изготви план на Архитектурна рамка на електронното ръководство и лист на административни услуги на централните администрации, които да бъдат електронизирани. В рамките на този ангажимент ще бъде обезпечена връзка сред Централния съставен елемент за длъжностен продан на данни и информация (RegiX) и регистъра „ Булстат “.

Съветът за административна промяна дефинира Министерството на здравеопазването като една от пилотните администрации за присъединяване в плана за споделени услуги, изпълняван от Световната банка. На съвещанието беше показан експертен отчет за най-честите нарушавания на Закона за държавния чиновник, реализирано бе единодушие за търсене на институционално решение за усилване на контрола в региона на държавната работа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР