Те предупреждават, че генеративните AI инструменти за създаване на текст

...
Те предупреждават, че генеративните AI инструменти за създаване на текст
Коментари Харесай

Generative AI „помага на престъпниците да създават по-сложни кибер атаки“

Те предизвестяват, че генеративните AI принадлежности за основаване на текст и изображения улесняват нарушителите да основават безапелационни измами, само че също по този начин, че AI се употребява за подкрепяне на стимулирането на кибер отбрани, като оказва помощ за идентифициране на разрастващи се закани, когато се появят.

На срещата на върха за сигурността на ИИ в Обединеното кралство по-рано този месец опасността от по-сложни хакерски атаки, задвижвани от ИИ, беше подчертана като основен риск в бъдеще, като международните водачи са съгласни да работят дружно по казуса.

Националният център за киберсигурност на Обединеното кралство (NCSC) също посочи потреблението на AI за основаване и разпространяване на дезинформация като основна опасност през идващите години, изключително към изборите.

Джеймс Маккуигън, бранител на осведомеността по отношение на сигурността във компанията за киберсигурност KnowBe4, сподели, че въздействието на генеративния AI и огромните езикови модели (LLM), които ги зареждат, към този момент се усеща.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР