Те поискаха увеличение на заплатите с 20 на сто, повече

...
Те поискаха увеличение на заплатите с 20 на сто, повече
Коментари Харесай

Надзирателите протестираха за 20% по-високи заплати

Те желаеха нарастване на заплатите с 20 на 100, повече пари за униформи - толкоз, колкото и сътрудниците им в Министерство на вътрешните работи получават. В бюджета за 2018 година е планувано нарастване на заплатите от 5%.

Бюджетът за сигурност в правосъдната система свършва всяка година през октомври и се постанова да бъде попълван,защото няма по какъв начин дирекциите,които обезпечават сигурността да спрат да работят,обясниха протестиращите.

В тяхна поддръжка пред пандиза,с трибагреник на реверите, излязоха и чиновници от администрацията.

Има остра потребност от хора в двете дирекции на правосъдното ведомство. Липсват към 350 индивида. Двата синдиката изясняват,че с ниски заплати няма по какъв начин да бъдат привлечени нови фрагменти. Следствие от финансовата рецесия в бранша е фактът,че към момента има правосъдни здания в страната без защита.

Служителите на правосъдната защита и ареста в Хасково се включиха в националния алегоричен митинг на надзирателите, като сложиха върху униформите си трикольорни ленти. Тези от пандизите в Стара Загора, Бургас и Варна, оповестиха, че поддържат митинга на сътрудниците си в столицата и готвят протестни акции през идващите дни.
Ако настояванията им не бъдат изпълнени те ще стачкуват и по време на Европредседателството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР