Tе обсъдиха проблемите в сектора и начини за решаването им

...
Tе обсъдиха проблемите в сектора и начини за решаването им
Коментари Харесай

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев събра туристическия бранш преди началото на сезона

Tе разискаха проблемите в бранша и способи за решаването им

Кметът Тихомир Янакиев организира регулярната си среща с туристическия отрасъл преди началото на летния сезон. Основни акценти в нея бяха опциите за прекъсване и паркиране и нововъведенията в региона, сметоизвозването и използването на Закона за отбрана от шума в околната среда и Наредба за запазване на публичния ред и сигурност на територията на Община Созопол.

Тихомир Янакиев уведоми представителите на туристическия бранш, че със сметопочистващата компания се организират регулярни оперативки, на които се търсят решения по проблемите в региона. Той акцентира, че през този сезон дребните кошчета ще се почистват на три смени. Информира още, че по отношение на постигане на лимита на битовото бунище, сега се работи в посока въвеждане на компостираща и сепарираща система.

Той моли да оценяваме новите придобивки и да ги пазим, тъй като се следят злоупотреби при употребата на подземните контейнери. „ През есента ще стартира слагането на подземни контейнери и в град Черноморец “, добави той.


На срещата участва също Йордан Петков - Директор дирекция „ УСТСД “, който откакто уведоми присъстващите за режимите на паркиране в града, посочи, че сега се прави полагане на пътна маркировка – осеви и ограничаващи линии и пешеходни пътеки, както и че за сегашния сезон са обезпечени нови 150 паркоместа.

Коментирани бяха дефекти от предходната година, които са взети под внимание през актуалната и по този мотив се конфигурират нови устройства-телефони за пряк контакт с прът центъра при зародил проблем, както и светлинни табла, на които ще се изписва броя свободни паркоместа, както и цената на престоя. Петков уведоми, че през сегашния сезон „ синя зона “ няма да има в региона на къмпинг „ Каваци “. 

Началникът на Криминална полиция към РУ-Созопол Димитър Георгиев срещна присъстващите с разпоредбите и законите, по които работи Полицията и моли за съгласие сред хотелиери и ресторантьори, защото през летния сезон се записват доста подправени сигнали. Той посочи, че при първо установено нарушаване за звук в заведение се изготвя протокол за предизвестие, при второ нарушаване се сформира акт, а при трето нарушаване следва затваряне на заведението.

Присъстващите от своя страна показаха проблеми и зададоха въпроси, които получиха отговори или които Кметът се ангажира да прегледа обширно, с цел да бъдат позволени допустимо най-скоро.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР