Те нямаше да изтърпят и капка от това при Жозе

...
Те нямаше да изтърпят и капка от това при Жозе
Коментари Харесай

Новото дъно на Юнайтед

Те нямаше да изтърпят и капка от това при Жозе Моуриню или Луис ван Хаал. Определено нямаше да го преглътнат и по времето на Дейвид Мойс. При това състояние какъв брой дълго ще понасят това в Манчестър Юнайтед при Оле Гунар Солскяер?

Достатъчно е да кажем, че в случай че актуалният управител на „ алените дяволи” не стартира добре идващия сезон, присъдата му може да бъде дадена по-рано в сравнение с в миналото си е представял.

В неделя Юнайтед на Солскяер затри възможностите си за класиране в Шампионската лига по най-лошия вероятен метод – показвайки лишен от всякакво въображение и предпочитание футбол. Това е същият този тим, който започва толкоз живо под управлението на норвежеца през зимата, но от седмици насам върви единствено надолу и единствено това, че не сме сигурни дали не може да доближи и нови низини, ни стопира да назовем моментното му положение безусловно дъно.

Мачът против Хъдърсфийлд беше просто неизбежната „ кулминация” на този крах при Солскяер – крах в задачата да бъде надвит един от най-слабите отбори в историята на Премиър Лийг и в тази да бъде изкопчено място в европейския хайлайф в миг когато другите кандидати за Топ 4 душа даваха да оказват помощ на „ алените дяволи”.



Юнайтед е взел единствено 8 точки от последните си 8 турнирни мача. По точка приблизително на мач в границите на сезон би значело актив от 38, а това пък на собствен ред би значело допустимо изпадане в Чемпиъншип, така че единственото опрощение за Солскяер е, че тези играчи не са неговите.

Точно както обаче на норвежеца навсякъде се приписваха заслугите за съживяването на тима след идването му на мениджърския пост, по този начин би трябвало и да му се прикачи отговорността за сегашния срив. Да, не той купи тези футболисти, но той ги тренира и човек се чуди при сходни гледки какво ли се прави ден след ден въз основата в Карингтън.

За да сложим този трогателен резултат в подтекст, Хъдърсфийлд е изпаднал и на доктрина още от края на март. Преди този мач йоркширският клуб не бе изгубил единствено два от последните си 24 мача, а единствените изключения в този интервал бяха изненадващата победа над Уулвърхамптън (1:0) и равенството със също изпадналия Кардиф (0:0).

Ето за какво да се провалиш против този противник си желае много да се потрудиш, а реториката на Солскяер след мача бе добре позната – говорене за нестабилно бъдеще на играчите му и закани, въпреки и през усмивка, да увеличи в мъжкия отбор момчета от по-долните възрастови равнища за сметка на скъпоплатените и безхаберни наемници.



До момента се вписва в историята на сезона на Юнайтед това да бъдат упреквани футболистите, а не треньорът. Солскяер е любимец измежду последователите и пристигна като харизматичния антидот на заразителната мрачност на Моуриньо в края на предходната година. Да се сипят обвинявания към него в този момент не би се вписало в песента на хора.

Не е доста обаче това от казваното или правеното от норвежеца сега, което да вдъхва убеденост. Изборът му на титулярни единайсеторки не наподобява да е част от какъвто и да било проект, а думите му за близкото и дълготрайното бъдеще на Юнайтед могат да звучат също толкоз объркващо, колкото и показваното от тима му на терена.

В неделя камерата го улови да се смее през второто полувреме. На Гари Невил това по никакъв начин не му се хареса, при все това това да се усмихваш не би трябвало да е закононарушение – въпреки всичко това е единствено спорт.



А и какви са другите възможности? Отчаяние? Безразличие? Накипяваща гняв? Трудно е да показваш естествена осанка, когато тимът ти играе толкоз зле. А видяното от неговия отбор бе доста, но в действителност доста зле.

Не е като Хъдърсфийлд от своя страна да е играл добре. Просто си стъпи на краката след анемичния старт и сподели активност и религия – всичко, което е нужно, с цел да удариш през днешния ден Юнайтед.

Докато стадионът се изпразваше след последния съдийски сигнал, един почитател на домакините означи, че сезонът на неговия тим е можел да бъде много друг при проявление на такава игра всяка седмица. Е, в случай че този отбор на Манчестър Юнайтед гостуваше по-често, това е доста евентуално да можеше да се случи.

Йън Лейдимен, „ Дейли Мейл”
Премиър лийг 37 кръг, неделя 5 май  Хъдърсфийлд 1:1краен резулат  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР