Те не само убиват, но и крадат. Хладилници, перални, телевизори.

...
Те не само убиват, но и крадат. Хладилници, перални, телевизори.
Коментари Харесай

Където бедността процъфтява и животът не струва нищо. Откъде идват руските войници

Те освен убиват, само че и крадат. Хладилници, перални, тв приемници. Какви са тези хора и защо им е да крадат домашен уреди? Те идват от най-изостаналите региони на Русия и по тази причина си има пояснение.

Разбит съветски танк с превързана върху него пералня или тоалетна паница. Така някои карикатуристи взеха решение иронично да изобразят отбелязването на 9 май и обичайния церемониал в Москва.

Те бяха „ въодушевени “ от многото репортажи за на украинските градове и села от съветските бойци, които се бият на територията на Украйна. Русия на 24 февруари и повече от два месеца по-късно продължава войната.

В края на април в една от речите си украинският президент Володимир Зеленски сподели, че фантазията на съветските бойци е "да откраднат тоалетна и да умрат “.

На парада на Червения площад в Москва нямаше танкове с тоалетни чинии. Остана обаче въпросът от кое място идват тези съветски бойци, за които е добра концепция да откраднат тоалетна паница или пералня.

Заради осведомителното затъмнение от страна на Руската федерация този въпрос няма толкоз елементарен отговор. Анализи и следствия на няколко авторитетни издания, които употребяват отворени данни и свидетелски мнения, демонстрират, че огромна част от съветските бойци идват от Далечния Изток. Там се намират и някои от най-бедните райони на Русия. Причината е една – да подпишеш контракт за професионален боец там е една от най-хубавите благоприятни условия за прехранване.
Откъде идват бойците
От началото на войната Кремъл призна за гибелта на съветски бойци единствено два пъти. На 2 март беше прието за 498 жертви, а на 25 март - за 1351 жертви. Западните разузнавания оповестяват за над 10 000 съветски жертви, а съгласно щаба на украинските военни сили убитите съветски бойци са над 25 000.
 Руски бойци в Украйна. Предполага се, че фотографията е направена в региона на Чернигов.
Още при започване на април следствие на съветската работа на Би Би Си откри, че главната част от починалите на фронта в Украйна идват от градове и села в области, които се намират в съветските периферии.
Основната част от професионалните бойци в съветската войска са хора от периферията.Наталия Зубаревич
„ Основната част от професионалните бойци в съветската войска са хора от периферията, това не е просто Юга или Северен Казвказ , а всички периферии на всички места – дребни градчета и села “, споделя пред Би Би Си професор Наталия Зубаревич, която е специалист по социално-икономическото развиване на Русия.

Използването на бойци от далечните на Украйна райони породи спекулации, че това се прави съзнателно, с цел да бъде избегната паниката, която могат да провокират убитите от огромните градове като Москва и Петербург , както и заради по-малката обязаност с Украйна. Зубаревич отдава това по-скоро на доста по-голямата беднотия в районите, в които войнишката работа е от най-добре платените действия.

„ Армията е значим шеф в областите, в които е съвсем невероятно да се изкарват пари. Армейската работа дава постоянна заплата и сигурност “, споделя още Зубаревич.

В началото на май в ново следствие Би Би Си удостовери за 2120 смъртни случаи измежду съветската войска.

Данните на Би Би Си се потвърдиха и от друго сходно следствие на изданието Медиазона от края на април. От медията откриват 1744 смъртни случаи на съветски бойци в Украйна към 22 април.

Те откриват, че огромна част от убитите на фронта са „ младежи от доста небогати райони “.

Най-много жертви дават две от републиките, които влизат в състава на Руската федерация – Дагестан и Бурятия.

Дагестан се намира в източната част на Северен Кавказ и граничи с Азербайджан, Грузия и Чечня. Бурятия се намира в Сибирския федерален окръг наоколо до езерото Байкал и на юг граничи с Монголия.

По данни на Медиазона 125 от потвърдените от тях смъртни случаи са на бойци от Дегестан. Убитите от Бурятия са 85 души. Следват Волоградска и Оренбургска области с по към 60 убити.

От друга страна починалите от Санкт Петербург и Москва са надлежно 10 и 3 души.

Разследване на службата на Радио Свободна Европа/Радио Свобода в Киргизстан сподели, че доста мъже от страната също се бият в Украйна. Освен финансовата полза за тях това е опция да придобият и съветско поданство, което да разреши пребиваването им в Русия. Много от тези, които към този момент са получили поданство, са били застрашени, че то ще им бъде отнето, в случай че не се явят в съветските казарми.

Организации за отбрана на човешките права оповестиха, че сходни неща се случват и с мъже от Узбекистан, които са придобили поданство в последните месеци.
На фронта, с цел да изплати задълженията
Огромната разлика сред броя починали подхожда и на големите разлики сред стандарта на живот в областите, където се намират Москва и Санкт Петербург и останалата част от страната.

В Московска област да вземем за пример междинната работна заплата доближава до 56 хиляди рубли на месец или 800 $, до момента в който в Дагестан и Бурятия междинната заплата е към 21 хиляди рубли или 300 $.
Той подписа контракт с военните, тъй като фамилията ни беше затънало в задължения.
„ Синът ми не искаше да върви в Украйна. Той подписа контракт с военните, тъй като фамилията ни беше затънало в задължения, а годеницата му е в майчинство. През декември беше публично изпратен на „ учения “, споделя майката на боец от Бурятия пред Радио Свободна Европа/Радио Свобода.

По данни на проверяващия уебсайт Медуза един на всеки 100 поданици на Бурятия се бие в Украйна. Населението на републиката е от близо 985 хиляди души. Условията на живот там не са положителни, а данните демонстрират, че по-малко от половината от популацията има достъп до топла вода, вътрешен хигиеничен възел, отопление. Някои села са напълно откъснати от базови услуги, а до тях се стига или по черни пътища, или по такива, които са в окаяно положение.

Тези обстоятелства бяха употребявани и от украинския президент Володимир Зеленски в една от речите му, която беше ориентирана към съветските бойци, които плячкосват Украйна.
Те отиват на война, с цел да откраднат най-малко нещо, което да наподобява на естествен живот.Володимир Зеленски
„ Там, където бедността процъфтява и човешкият живот не коства нищо. Те отиват на война, с цел да откраднат най-малко нещо, което да наподобява на естествен живот “, сподели той.

Въпреки вярата за погашение на обезщетения от страна на страната, обстановката наподобява тежка за фамилиите на убитите бойци. Радио Свободна Европа/Радио Свобода заяви за доста случаи в обособени райони, където на вдовиците на убитите съветски бойци се изплащат или минимални, или никакви компенсации от Министерството на защитата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР