Те настоявата за решение на Министерски съвет за изграждане на

...
Те настоявата за решение на Министерски съвет за изграждане на
Коментари Харесай

Протестиращи пробиха полицейски кордон и пак блокираха Е-79

Те настоявата за решение на Министерски съвет за създаване на автомагистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан ".

Организатори на митинга са цивилен придвижвания от Видин. Въпреки засиленото наличие на полиция и жандармерия, протестиращите съумяха да пробият формирания кордон от полицейски коли, излязоха на пътното платно и затвориха за придвижване пътя, заяви Българска телеграфна агенция.

"Искаме държавното управление да извърши задължението си към Северозапада, да вземе решение и дефинира процедурата за създаване на целия път, с съответни действителни периоди, стадии и от кое място ще бъде обезпечено финансиране ", сподели Росица Кирова, началник на гражданско обединяване "Единни за смяна " и един от уредниците на митинга.

На изхода на Видин са се образували колони от чакащи коли. Очаква се днешният митинг и затварянето на интернационален път Е 79 да завърши към 15.00 часа.

За идната седмица уредниците на митинга са оповестили тридневни блокади на интернационалния път. Те са безапелационни, че митингите ще станат безсрочни и в случай че би трябвало може да повдигнат даже палатков лагер на Е-79. На 3 март също ще има блокади, съобщи bTV.

Днес в Монтана също имаше митинг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР