Те могат да стрелят, да оказват първа помощ и знаят

...
Те могат да стрелят, да оказват първа помощ и знаят
Коментари Харесай

Хиляди цивилни преминават курсове по самоотбрана в Киев

Те могат да стрелят, да оказват първа помощ и знаят по какъв начин работят безпилотните дронове. Научили са за това на курс, през който минават непринудено в региона на Киев. Близо две години след началото на съветската инвазия цивилните не престават да вземат участие в обучения по самозащита на фона на прогнозите, че краят на войната не е близо. 

 
В страната ни има война и е доста мъчно. Загубих кръстника си във войната. Баща ми също се биеше, само че в този момент е на 61 години. Брат ми води война край Бахмут. Може да се каже, че сме военно семейство от началото на пълномащабната война.
Олена Бродовенко, жителка на Киев

Курсът е проведен от армията и продължава общо пет дни.

 
В условия на война у нас всеки може да е част от въоръжените сили. Войната няма да свърши скоро, по тази причина всеки би трябвало да бъде квалифициран. Ако човек има подготовка, има повече убеденост, че ще остане жив.
Богдан, инструктор

До момента от образованието са се възползвали над 20 хиляди души. Повечето са дами и 40-годишната Олена е една от тях.

 
Всеки, който идва, знае за какво е тук. Колкото повече сме, толкоз по-скоро ще свърши войната. Просто желаеме да свърши допустимо най-скоро, тъй като загубите са огромни. Но ние ще победим.
Олена Бродовенко, жителка на Киев

И тази седмица управляващите в Украйна оповестиха за потърпевши цивилни, откакто двата най-големи града бяха ударени с дронове и ракети. На форума в Давос Володимир Зеленски прикани замразените съветски активи, които надвишават 300 милиарда $, да бъдат пренасочени към страната му. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР