Те могат да пишат каквото си искат, това е 21-ви

...
Те могат да пишат каквото си искат, това е 21-ви
Коментари Харесай

Македонски професор: Нека пишат каквото си искат. Македонците имат свой език

Те могат да пишат каквото си желаят, това е 21-ви век, споделя професорът от Института по македонски език Елка Ячева-Улчар във връзка информацията, че " Бяла книга за езиковия спор сред България и Македония " ще излезе скоро в България. Това е частна самодейност, в която ще бъдат показани образци за „ кражба на българска история, заличаване на български монументи и репресии над македонци, които се считат за българи “. Това написа македонското издание “Слободен щемпел “, представено от организация " Фокус ".

„ Те могат да пишат каквото си желаят, в този момент сме 21 век. Днес македонците имат своя страна и собствен типов език. Много скоро те ще имат държавно управление, което ще пази ползите на техните жители, а не търговци на непознати дворове. Езикът не се трансформира по този метод. Македонският език ще съществува, до момента в който е жив и последният македонец ". споделя Ячева-Улчар за " Слободен щемпел ".

Професор Ана Конова, която е рецензент на книгата, сподели, че задачата е " да се дадат образци за кражба на българско завещание и нарушавания на човешките права в Северна Македония ". Според нея позицията на България във връзка с европейската интеграция на Скопие не е задоволително ясно дефинирана, с цел да бъде разбираема за европейските сътрудници, цитира думите ѝ изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР