Те могат да ни осигурят много енергия, както и добра

...
Те могат да ни осигурят много енергия, както и добра
Коментари Харесай

Бананите могат да отстранят 6 проблема със здравето по-ефективно от лекарствата!

 Бананите-могат-да-отстранят-6-проблема-със-здравето-по-ефективно-от-лекарствата!

Те могат да ни обезпечат доста сила, както и добра доза витамини и минерали. Затова не се чудете дали да ядете банани, или не. Това е отлична храна, която е доста потребна за нашия организъм. Разберете какви са преимуществата от консумирането на банани и по какъв начин те могат да бъдат по-ефективни от потреблението на медикаменти! 

1. Високо кръвно

Дефицитът на калий и прекомерната приложимост на натрий могат да доведат до съществени неподходящи последици, изключително на равнище кръвно налягане. Бананите сса богати на калий. Ако ги употребявате заран, то организмът може да поддържа обикновено кръвно налягане през целия ден. Освен това те оказват помощ да се поддържа естествената работата на сърцето.

2. Депресия и неприятно въодушевление

Сладките плодове оказват помощ при меланхолия поради съществуването на триптофан. Точно той подтиква отделянето на хормона на щастието, наименуван серотонин. Всичко, което би трябвало да извършите, с цел да подобрите настроението си единствено за няколко минути, е да изядете един банан. След приема ще се почувствате по-спокойни и ще получите възприятие на задоволство.

3. Намаляват напрежението

Стресът може да понижи равнището на калий, което може да окаже отрицателно въздействие върху обмяната на веществата. Калият взе участие в ускоряването на процеса на храносмилане, както и контролира салдото на течности в организма, подобрявайки работата на сърцето. Затова, с цел да отсраните отрицателното въздействие на напрежението въррху организма, изяжте няколко банана.

4. Храносмилане

Този плод съдържа доста фибри и пектин, субстанции, които способстват детоксикацията и усъвършенстват храносмилането. Също по този начин понижават подуването и снижавт риска от запек и диария. Бананите могат да оказват помощ и против дразнещите киселини.

5. Предменструален синдром

Също по този начин те съдържат доста витамини В6, а той е доста потребен при предменструален синдром. Витамин В понижава болката в корема и усъвършенства настроението.

6. Лекува язви 

Ако всекидневно ядете банани, то това ще ви помогне да избегнете язи на стомаха, гастрит и киселини. Със своите съставни елементи този плод може да сътвори едтествена отбрана в стомаха, която ни защищава от солната киселина.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР