Те могат да бъдат направени не само от начинаещи, но

...
Те могат да бъдат направени не само от начинаещи, но
Коментари Харесай

8 опасни грешки на пътя, за които всички забравят

Те могат да бъдат направени освен от начинаещи, само че и от опитни водачи. За страдание, автошколите не постоянно се концентрират върху тези неточности, а те могат да доведат до огромни произшествия. Нека да разгледаме най-опасните неточности, които най-често позволяват даже опитните водачи.

Независимо от шофьорския опит, не би трябвало да пренебрегвате тези привидно рутинни обстановки, това може да докара до обилни проблеми за вашата кола и другите участници в придвижването.
 Снимка 373546
Източник:

Давате мощно газ, когато светне зеленият светофар

Можете ли да възразите " В последна сметка зеленият светофар разрешава свободно начало на придвижване, каква неточност може да има "? Напълно сте прави, разпоредбите за придвижване разрешават това на кръстовището тъкмо под зеления сигнал, само че има нюанси.

Често водачите, изключително тези с огромен опит, се доверяват сляпо на интуицията си и натискат мощно газта. Но в последна сметка на кръстовището може да има друго транспортно средство, което не е имало време да премине изцяло и приключва маневрата на жълта или даже алена светлина.

И " здравей, злополука ". Вече няма значение кой е отговорен и кой не. Важното е, че повредата към този момент е станала, ще си харчите времето, парите за бъдещи поправки. Е, нека да няма човешки жертви.

Но това може да се избегне.Когато стартирате да се движите на кръстовище със зелена светлина, би трябвало да се уверите, че то е свободно, на него няма коли, които се движат с мигащи светлини и сирена.

Преминаване на кръстовище на жълт светофар

Жълтата светлина на светофара може да се пояснява по разнообразни способи: някои имат вяра, че жълтата значи, че се приготвяте да спрете, други - натискат газта, с цел да изпреварят алената светлина. Въпреки че разпоредбите за придвижване ясно споделят, че в случай че светофарът свети жълто, придвижването е неразрешено.

Но има случаи, когато зелената светлина се промени на жълта, лидерът не може да спре преди кръстовището, без да приложи спешно прекъсване.Тогава е рационално да продължите придвижването си, с цел да не ви ударят идващите зад вас коли. Тоест, избегнали сте случай, като сте минали през кръстовище на жълта светлина.
 Снимка 460368
Източник:

Не спирате на знак " Стоп "

Чудили ли сте се за какво слагат подобен знак на кръстовищата? Това не е с цел да те хване КАТ, а с цел да се подсигурява сигурността на кръстовището. Обикновено подобен знак се слага на интензивни кръстовища с неприятна видимост, където гледката е блокирана от растителност, здания или други характерности на терена.

Никога не подценявайте този знак! Безотговорно подминавайки излизате на пътя, където се движи водач сигурен в преимуществото си, очаквайки да сте спрели пред знака, вместо да продължите да карате. Тогава има огромен трагичен късмет да се срещнете трагично на кръстопътя.
 Снимка 615373
Уморено шофиране

Много водачи, изключително опитни, надценяват способността си да карат. Те имат вяра, че могат да карат кола във всевъзможни условия, изтощени, сънени - не ги интересува, тъй като са " експерти ".

Това надценяване на личните благоприятни условия постоянно изиграва неприятна смешка на такива водачи. Заспивайки зад кормилото даже за няколко секунди, вие застрашавате освен себе си и пасажерите си, само че и останалите участници в придвижването.

Седнете зад кормилото жизнен, с добра кондиция на силите. Дори и да се изморите по пътя, спирайте понякога, с цел да отпочинете. Изпийте кафе, чай, разходете се, раздвижете мускули и кости.
 Снимка 323920
Източник:

Карате постепенно в лявата лента

Разбира се, вие се смятате за краля на пътя, всеки е задължен да ви пропусне. И в случай че същият " цар " се срещне на пътя с различен " цар ", тогава кой ще пусне другия да мине?

Или когато водач се движи по лявата лента с ниска скорост? Заради него колите, които се движат с висока скорост, би трябвало да се внезапно да понижават, да престрояват. Това основава възможност от произшествия, защото би трябвало да се вършиме внезапни маневри, спешно прекъсване и така нататък Благодарение на " костенурките " на левите ленти сигурността на пътя е понижена.
 9 неточности, които доста водачи вършат при изпреварване
9 неточности, които доста водачи вършат при изпреварване

Никога не забравяйте, че това е най-опасната маневра на пътя, която предизвика тежки произшествия

Забравяте да включвате или изключвате мигачите

Често сте попадали на водачи, които са не запомнили да пуснат или изключат мигачите си? Как се чувствахте на пътя зад тях? Много е мъчно да се планува накъде ще завие и дали въобще ще завие автомобилът.

Или обстановката на кръстопът. Пред вас се движи кола, без мигач, завива внезапно надясно. Как ще се почувстват другите коли на кръстовището и какво ще кажете за пешеходците, които са желали да пресекат кръстовището, само че по-късно някой ненадейно е желал да завие?
 9 съвета за шофиране по неприятни пътища
9 съвета за шофиране по неприятни пътища

Всеки автомобил рано или късно рябва да се качи на некачествени или напряко изчезнали пътни настилки

Мигачът би трябвало да бъде включен задоволително преди началото на маневрата. В града на 100-50 метра, отвън града на 200-150 метра, като се вземе поради скоростта на придвижване.

Или противоположното, не запомнили са да изключат мигача. Искате да вървите напряко, а всички други коли по пътя са сигурни, че ще завиете. Развива се рискова обстановка, в най-хубавия случай " ще упоменат " всичките ви родственици от страна на майка ви.
 Снимка 387678
Източник:

Говорите по телефона, до момента в който шофирате, като го държите в ръка

Това е категорично неразрешено от правилника за придвижване, може да аргументи случай. Много хора считат, че имат задоволително шофьорски опит, с цел да реагират в точния момент на изменящите се условия на придвижване, до момента в който приказват с телефон в ръка. Това е неверно и рисково.

Имате заета една ръка, която може да е нужна за бързо завъртане на кормилото при незабавни случаи, включване на мигачи, промяна на скорости и така нататък

Говоренето по телефона отвлича мозъка ви от пътя. Не може да извършва добре няколко функционалности по едно и също време. Това понижава реакцията и усилва времето за взимане на решение, което е рисково по време на шофиране.

Много хора имат вяра, че диалогът по телефона е като слушането на музика. Но слушането на музика е пасивно занятие, а диалозите по телефона изискват деяние и централизация.
 Снимка 352301
Източник:

Не поставяте защитни колани и не контролирате пасажерите си

Според към 10% от водачите считат защитния колан за безполезна функционалност за сигурност. Много хора се закопчават за пред полицията, с цел да не ги глобят. Но да напомня резултатите от краш тестванията.

При преден конфликт със скорост 60 км /ч лидер с тегло 80 кг е подложен на натоварване от 3 тона. Такова натоварване е съизмеримо с рухване от петия етаж. 9 от 10 водачи или пасажери без колан умират.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР