Те казаха, без да уточняват, че заподозрените кораби на милицията,

...
Те казаха, без да уточняват, че заподозрените кораби на милицията,
Коментари Харесай

САЩ и Филипините осъждат взривовете с водни оръдия на китайската брегова охрана срещу риболовни кораби

Те споделиха, без да прецизират, че обвинените кораби на милицията, съпътстващи кораби на китайската брегова защита, са употребявали акустично устройство с огромен обхват, което може да повреди слуха, причинявайки „ тежък краткотраен дискомфорт и изваждане от строя на някои филипински екипажи. "

Това е последното експлоадиране на дълго кипящите териториални разногласия в Южнокитайско море, възпламенителна точка в Азия, която сложи Съединени американски щати и Китай в курс на конфликт. Китай претендира на процедура за целия стратегически воден път, само че Филипините, Виетнам, Малайзия, Бруней и Тайван също предявиха своите обособени искания.

Териториални противодействия сред Китай и Филипините по отношение на редица противоречиви офшорни зони, в това число Скарбъроу и плитчините Втори Томас бяха изключително разгорещени тази година. Съединени американски щати предизвестиха, че са длъжни да пазят Филипините, техния дълготраен контрактуван съдружник, в случай че филипинските сили, самолети или кораби попаднат под въоръжена офанзива, в това число в Южнокитайско море.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР