Те искат потвърждаване на позицията на НС на БСП срещу

...
Те искат потвърждаване на позицията на НС на БСП срещу
Коментари Харесай

Корнелия Нинова Получи Тревожното Обаждане Сега! Вижте Какво Се Случва В Бсп

Те желаят потвърждаване на позицията на Народно събрание на Българска социалистическа партия против поддръжката за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на община Варна. Освен това упорстват и за преразглеждане на решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 03.09.2019 година за одобряване на претенденти за локални органи в община Сандански.

Позицията е адресирана до ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия и до членовете на ИБ на Народно събрание. Сред подписалите я са водачът на ПЕС Сергей Станишев, някогашния ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков, Ангел Найденов, Антон Кутев, Атанас Мерджанов, Георги Гергов, Велислава Дърева, Георги Пирински, Красимир Янков, Янаки Стоилов.

" Изразяваме нашето надълбоко безпокойствие и огромна угриженост по отношение на някои от взетите решения за одобряване на претендентите за кмет на община и кандидатски листи за общински съветници, както и от метода на осъществяване и управление на съвещанията на Народно събрание. Председателят на Народно събрание и водещите на съвещанието, срещу Устава на Българска социалистическа партия постановиха по недемократичен метод решения, за издигане на претенденти за кметове и листи с претенденти за общински съветници обратно на съществени правила на вътрешнопартийна народна власт. Тези решения блокират и разединяват работата на обособени общински организации на Българска социалистическа партия (напр. Варна, Сандански), и не способстват за постигането на поставената съществена политическа цел - продобиване на идните локални избори. Решението за Варна бе гласувано и при невиждан отвод и лишаване на думата на редица членове на Народно събрание, без изясняване на събитията и без нужната полемика всъщност, което го прави нестимулирано и голословно ", стимулират се подписалите позицията.

Социалистите желаят незабавно насрочване на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. " Водени от задачата за продобиване на локалните избори, от желанието за одобряване на демократичното единение в партията; като отстояваме праволинейно правилото за демократично присъединяване и изчерпателен разговор при взимане на решенията в Народно събрание, най-категорично настояваме за неотложно насрочване от ИБ на незабавно съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Свикване на съвещание на Народно събрание в най-спешен порядък е извънредно неотложно за постигането на единодушие в работата на обособени общински организации и оптимално положителното им показване на локалните избори 2019 година Предлагаме на ИБ на Народно събрание да насрочи съвещанието при следния дневен ред, подсилен от 64 членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия, с което да се даде опция да се дискутират обикновено и да се преразгледат обособени решения за одобрени претенденти:

Отменя решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 15.09.2019 година по т. 1 в частта за претендентите на Варна, заради неговото оповестяване в нарушаване на Устава.

Потвърждава позицията на Народно събрание на Българска социалистическа партия против поддръжката за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на община Варна.

Преразглеждане на решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 03.09.2019 година за одобряване на претенденти за локални органи в община Сандански.

Припомняме, че след кавги на закрито съвещание в неделя управление на социалистическата партия дефинира депутата проф. Анелия Клисарова за кандидат-кмет и лидер на листата във Варна. Предложението на варненската организация бе за поддръжка на кандидатурата на водача на партия " Възраждане " Костадин Костадинов за кмет, а лидер на листата да бъде локалният партиен ръководител Борислав Гуцанов, политическото доверие в който " Позитано " 20 смъкна при започване на лятото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР