Те ги взимали контрабандно от трети страни, каза говорител на

...
Те ги взимали контрабандно от трети страни, каза говорител на
Коментари Харесай

Украйна: Руснаците получават терминали Старлинк незаконно и засилват употребата им на фронта

Те ги взимали " контрабандно " от трети страни, сподели представител на украинската работа за военно разузнаване, без да показа доказателства
Руските сили получават сателитни терминали " Старлинк " нелегално от трети страни и ускоряват използването им на фронта. Това сподели през днешния ден представител на украинската работа за военно разузнаване, без да показа доказателства, съобщи Ройтерс.

Представителят на военното разузнаване Андрий Юсов сподели също, че сега се работи за противопоставяне на потреблението от страна на съветските сили на терминалите за високоскоростен сателитен интернет, създавани от компанията " СпейсЕкс " на Илон Мъск. По думите му с тяхна помощ те координират нападенията си в окупираните елементи на Украйна.

" Контрабанда от трети страни ", сподели Юсов в отговор на въпрос по какъв начин Русия се снабдява с устройствата. " Употребата (им) на фронта е повишена ", съобщи той.

Украйна, която употребява " Старлинк " за военна връзка във войната с Русия, сподели през вчерашния ден, че съветските войски са употребявали терминалите в окупираните региони, напомня Българска телеграфна агенция. Това става броени дни преди да се навършат две години от нахлуването на съветските сили в страната.

Попитан дали Украйна се пробва да спре използването им от страна на Москва, той съобщи, че " сега се работи " по въпроса.

Кремъл обаче сподели през днешния ден, че терминалите нито са утвърдени за прилагане в Русия, нито страната получава публични доставки на устройствата, тъй че няма по какъв начин да бъдат употребявани. " Старлинк " заяви, че няма никакви настоятелен връзки с съветското държавно управление или войска.

На 8 февруари компанията съобщи, че терминалите не са дейни в Русия и че " Спейсекс " в никакъв случай не е продавал или пускал услугата си на съветския пазар, нито е доставял съоръжение на съветска територия.

Терминалите " Старлинк ", които дават високоскоростен интернет, оказват помощ на Украйна след нашествието на Москва през февруари 2022 година и са от извънредно значение за връзката на бойното поле, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР