Те дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой

...
Те дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой
Коментари Харесай

Кирил Петков: Допуснахме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки

" Те дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой политик не би трябвало да употребява тази покруса за политически цели ". Това съобщи в " Още от деня " съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков във връзка гибелта на двамата служители на реда в Бургас. Гост в студиото на  беше и Асен Василев.

" Нашето държавно управление направи първа стъпка на " Капитан Андреево ", най-големият пункт беше завзет от една частна компания. Години наред беше един корупционен канал, освен за мигранти, само че и за плодове и зеленчуци с високи равнища на пестициди. Има още стъпки, които би трябвало да бъдат направени ", сподели Кирил Петков.

Бившият министър председател добави, че в случай че средствата за защита на границата се употребяват вярно, ще имаме доста по-добра отбрана . Каза още, че за 7 месеца са създали добра първа стъпка, само че дупката е толкоз голяма, че ще би трябвало да бъдат направени още много стъпки, с цел да се реализира това, което желаят.

Асен Василев пък разяснява казуса с газовите доставки. По думите му потребителите са били подсигурени.

" Между газа, който получаваме от Азербайджан - от 1 юли получаваме цялостния размер от 1 милиарда кубически метра. Преди това Николай Павлов, някогашният началник на " Булгаргаз ", назначен от ГЕРБ, се беше отказал от две трети от тези количества. Със 7-те танкера това е още към 1 милиарда кубически метра. Това покрива изцяло всички топлофикации и всички битови консуматори на газ. Ние ги бяхме договорили с твърда оферта ", сподели Асен Василев.

По думите му за двата оставащи дни на държавното управление тогава са съумели да договорят двата слота за доставката на втечнения газ.

Кирил Петков изясни, че откакто са били спрени доставките от " Газпром ", са провели директни договаряния с американската компания " Шиниър " и за 2 седмици са намерили слотове за доставката на 2 танкера полутечен газ.

" Всеки ден си изпращаме поръчката към " Газпром ", на идващия ден получаваме нула. Ние си желаеме газа и не го получаваме. Правим заплащането към " Газпромбанк " и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава поръчките, това към този момент ни слага нас в несъблюдение на контракта, само че до момента в който ние бяхме на власт всеки ден си подавахме поръчките, с цел да сме изцяло в осъществяване на контракта ", изясни Асен Василев.

" Познавам Делян Добрев още от гимназията . Тогава бе смислено момче. Сега нарисува на една дъска едни неща и в случай че това бе правилно, това биха били едни доста съществени обвиняване. Казва, че газът от " Газпром " на 30 юли т.г. във въпросната фактура щял да бъде 84 евро и на това се базира целият мотив, че имало надценки, медиатори и така нататък Газът от " Газпром " е 70 на 100 борсовата цена в Холандия, която на 30 юли е 200 евро. Да считаме - 70 % от 200 евро е 140 и настрана 30 % петролна съставния елемент, което е още сред 10 и 20 евро. 150 евро Той сподели фактура за 110 евро т. е. медиатори на " Газпром " са ни подали газ с 30 евро по-ниско, в сравнение с ние бихме го получили по контракта с " Газпром ". Това по какъв начин ви се коства? Когато сложиш неверната цена на това какъв брой ще коства газът от " Газпром, което толкоз елементарно проверимо, това е което мен ме шокира ", добави Василев.

" Стигнем ли до арбитраж, " Газпром " ще би трябвало да си заплаща, тъй като ние си желаеме газа и не си го получаваме. Правим заплащането в Москва и те ни го връщат. Когато имате контракт и си изпълнявате изискванията, а отсрещната страна - не, кой би трябвало да заплаща неустойките?! ", сподели още той.

" Един от двама ни ще е министър председател, в случай че спечелим изборите " , съобщи също Кирил Петков. И добави, че кой тъкмо ще оглави държавното управление, ще решат двамата между тях с Асен Василев, тъй като си имат взаимно доверие.

Василев разяснява Слави Трифонов и оферти от него референдум за президентска република. " Слави Трифонов до момента е инициирал три референдума и резултатът е никакъв ", сподели някогашният финансов министър.

  " Даже Тодор Живков не си е разрешавал да концентрира толкоз доста власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република " , добави той.

" Допуснахме доста неточности, само че направихме и доста положителни първи стъпки. Хората това ни споделят - довършете си работата ", сподели още Кирил Петков.

" Заведох дело за половин милион против Борисов, тъй като това е безсрамие " - по този начин Кирил Петков отвърна на изказвания на водача на ГЕРБ за злоупотреби от " Продължаваме промяната ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР