Те бяха посрещнати в двора на пожарната в Кърджали лично

...
Те бяха посрещнати в двора на пожарната в Кърджали лично
Коментари Харесай

Първият екип пожарникари се завърна от Гърция: Всички дават сърцето си там, за да спрат тази стихия

Те бяха посрещнати в двора на пожарната в Кърджали персонално от шефа на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) основен комисар Александър Джартов, откъдето през днешния ден по обяд потеглиха нови 36 огнеборци за Гърция.

" Първото нещо бе да им благодаря, че се прибраха живи и здрави. За нас това е най-важно. Представиха почтено България, демонстрираха същински професионализъм ", сподели пред публицисти Александър Джартов. Той добави, че работата един до друг с гръцките пожарникари демонстрира построеното доверие, вярата в качествата и професионалните качества на българските огнеборци.

" Ние нямаме, несъмнено, подозрение за това, само че е хубаво, когато забележим, че и други ценят техния професионализъм, техните умения като пожарникари. Това ни носи задоволство. Същевременно всяка една такава задача ни оказва помощ да ставаме все по-добри като експерти ", сподели още шефът на ГДПБЗН.

Първият екип пожарникари се завърна от Гърция:
Снимка: БТА

Първият екип наши огнеборци взе участие в пожарогасителни действия по преодоляване на труднодостъпни огнища на пожари, наблюдаване и защита на засегнатата територия, взаимно с гръцките пожарникари и екипи на военните в региона на обитаемоте места Лефкимми, Кила, Сапес и Лептокалия.

Първият екип пожарникари се завърна от Гърция
Снимка: БТА

" Нашите наблюдения бяха от пожара в Александруполис. Ние работихме един до друг с гръцките сътрудници, в доста добра съгласуваност, дружно извършвахме нашите дейности. Мога да кажа, че станахме един екип ", разяснява ръководителят на българската задача в Гърция и шеф на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Благоевград комисар Валентин Василев. По думите му методът на работа на пожарникарите от България не се разграничава доста от другите пожарникари. " Всички дават сърцето си там, с цел да спрат тази буря и тя да не продължава да бушува ", сподели още той и добави, че от задачата в Гърция в никакъв случай няма да не помни по какъв начин гръцките му сътрудници са прегръщали и благодарели на българските след очистване на един от пожарите на най-трудният терен, на който са били.

Втори екип от нови 36 български огнеборци отпътува за прилежаща Гърция, с цел да оказва помощ на сътрудниците си в южната ни съседка в преодоляване и очистване на пожарите там
Снимка: БТА

Подкрепата от българска страна е по линия на Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз и посредством който в Гърция са изпратени над 400 пожарникари и повече от 60 профилирани автомобила от седем страни.

Втори екип от нови 36 български огнеборци отпътува за прилежаща Гърция, с цел да оказва помощ на сътрудниците си в южната ни съседка в преодоляване и очистване на пожарите там
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР