Те бяха 2000 в Париж, за да осъдят политиките на

...
Те бяха 2000 в Париж, за да осъдят политиките на
Коментари Харесай

Протест в Париж на жълтите жилетки за началото на 2023 година

Те бяха 2000 в Париж, с цел да осъдят политиките на Еманюел Макрон, бъдещата пенсионна промяна, инфлацията и да изискат ремонт на институциите .

Това заяви Агенция Франс Прес.

По данни на Министерството на вътрешните работи в събота, 7 януари, във Франция в отговор на апела на " жълтите жилетки " са се мобилизирали към 4700 души, от които 2000 в Париж, с цел да осъдят политиката на Еманюел Макрон, бъдещата пенсионна промяна, инфлацията и да изискат ремонт на институциите.

В Париж главното шествие стартира към 14:00 ч. от 7-ми регион на столицата, с цел да стигне до квартал Берси в източната част на Париж, отбелязва публицист от Агенция Франс Прес. Маршът, чийто размер се усилваше в следобедните часове, беше заобиколен от многочислени полицейски сили и медии, които бяха пристигнали, с цел да оценят възможното обновяване на придвижването три дни преди противоречивата пенсионна промяна и на фона на инфлацията.

Демонстрацията, която беше предадена в обществените мрежи, мина през южната част на Париж под ритъма на викания против Макрон, само че без принуждение или конфликти сред стачкуващи и полиция, които съпътстваха придвижването на " жълтите жилетки ", почнало в началото през ноември 2018 година против увеличението на налозите върху горивата и което от този момент значително угасна. " С пенсионната промяна тя ще стане още по-голяма, започваме изначало ", свидетелства Хасна Кенидер, административен помощник. " Вече нямаме публични услуги. Страхувам се да отида в болничното заведение. Не виждам себе си да работя до 64-годишна възраст ", продължава тя.

Летисия, на към 30 години, която не пожела да назове името си, изрази страдание за " третата международна промяна на Франция " и за това, че " плащаме доста налози ", без да виждаме " какво плащаме в подмяна ". Други манифестации бяха проведени във Франция. Министерството на вътрешните работи преброи 2700 участници в 58-те изброени действия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР