Зов за помощ от Пловдив! Майка на 7-годишни близначета има

...
</TD
>Зов за помощ от Пловдив! Майка на 7-годишни близначета има
Коментари Харесай

Зов за помощ от Пловдив! Майка на 7-годишни близначета има нужда от лечение

Зов за помощ от Пловдив! Майка на 7-годишни близначета има потребност от помощ. Заради тежко заболяване, дамата е все по-тредноподвижна, а за лекуването и са нужна непостижими за фамилията средства, предава  Plovdiv24.bg.

Костадинка Канева е на 45 години, като нейна единствена поддръжка са двете и деца и майка и, които се грижат за нея. Преди три години схващат, че е болна от множествена склероза. А от този момент болестта прогресира с огромни темпове.

" Преди 3 години разбрахме, че е болна от множествена склероза. Болестта я " удари " доста бързо. В началото просто имаше потребност да ме държи за ръка при предвижване, по-късно купихме бастун. След едно рухване обаче се наложи да купим и проходилка. Сега към този момент се принудихме да вземем инвалидна количка ", разяснява майката на Костадинка.

За да се оправя финансово фамилията, тежестта пада главно върху нейната майка.

" Работя на три места. Дъщеря ми е на 50 % ТЕЛК и с минималната заплата. Това и е пенсията. И аз съм на минимална пенсия. Това са две дечица, в този момент ще са първи клас. Вече идва август месец, а аз още нищичко не съм им купила, съумях само две ранички. Нищо друго. Нито облекла, нито от книжарницата, нещата които са нужни. Не ни стигат парите. Сега по три пъти в седмицата идва рехабилитатор, също и психолог и за тях се заплаща ", показа бабата на децата.

През времето, в което бабата е на работа единствените, които поставят грижа за Костадинка са са 7-годишните и деца: " През 70% от времето децата я гледат. Докато ме няма, ето в този момент да вземем за пример сега съм отново на работа и те се грижат за нея ", разкри още бабата.

Костадинка Канева отбеляза, че това е най-тежката част: " Най-голямата болежка е, че се постанова те да се грижат за мен, а са толкоз дребни ".

" Болестта по този начин е напреднала, че лекарите не могат да подсигуряват дали до идната Нова Година щерка ми още ще е в количка или към този момент на легло. Тя пада. Болестта и прогресира доста бързо, тъй като тя има и съпътстващи болести като диабет. От  Москва и подсигуряват, че ще стопират заболяването ", добави още майката на Костадинка.

След като поддържащата терапия в България не дава резултати, единствена алтернатива се явява Москва. Лекарите от клиника в Москва дават вяра за 90 % усъвършенстване посредством трансплантация на стволови кафези. Цената за такова лекуване е 50 000 евро, сума непосилна за фамилията.

" И пет лв. да получим е нещичко за нас! Нали хората споделят: " Капка по капка, вир става! ", добави майката на Костадинка.

Ако желаете да помогне на Костандинка и фамилията и, можете да дарите тук:

IBAN: BG63BPBI79244062933201

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: КОСТАДИНКА КАНЕВА

ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ

Revolut: 

Paypal: 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР