Змии плъзнаха в централната част на Благоевград. Бумът на влечугите

...
</TD
>Змии плъзнаха в централната част на Благоевград. Бумът на влечугите
Коментари Харесай

Змии плъзнаха в центъра на Благоевград след обилните дъждове

Змии плъзнаха в централната част на Благоевград. Бумът на влечугите се дължи на изобилните дъждове. Хората от града изпитват смут, когато на улицата се срещат ненадейно със змия. Природозащитници поучават, в случай че се натъкнете на този тип влечуго, да запазите успокоение.

Много поданици на Благоевград разгласяват в обществените мрежи фотоси и видеа от срещите си със змии в града. При една от постоянните си разходките до парк Бачиново, Цветелина Хаджиева също се натъква на змия.

" Беше необикновен шанс, тъй като аз не я видях, настъпих я, детето изпищя, беше тогава също с мен и аз отстъпих, змията беше приблизително огромна имаше опция да ме ухапе, обаче очевидно съм я завъртяла по тил и не съумя ", споделя тя.

В Благоевград се среща и изключително отровната пепелянка.

" Тя доста елементарно се разпознава от останалите, доста е по-къса, дебело тяло има и зигзаговидна линия по гърба, няма с какво да бъде сбъркана ", споделя Александър Пулев-герпетолог пред Българска национална телевизия.

Съветът, когато забележим змия, до момента в който се разхождаме из природата, е да не реагираме нападателно.

" Те са изцяло безобидни змии, даже и да ги хванем, не хапят, смоците даже да ни ухапят, те не са отровни. Това, което би трябвало да вършим - тях ги е боязън повече и от нас, просто да не ги закачаме, те първи ще гледат да избягат и да се спасят ", прибавя още той.

От Общината в Благоевград обясниха, че проливните дъждове този месец са създали обработката против змии неефективна. Предстои ново отнасяне на площите със специфичен репелент, който не убива, а единствено отблъсква змиите. Препаратът е безопасен за хора и домашни любимци.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР