Здравейте, бих искала да споделя с вас както и със

...
</TD
>Здравейте, бих искала да споделя с вас както и със
Коментари Харесай

Пловдивчанка: 1000 евро за кв.м - а вътре? А съседите? Терор, а полицията спи

" Здравейте, бих желала да споделя с вас както и със съгражданите ми следващото отчаяние от неналичието на вярно законодателство в страната и община Пловдив ". Това написа до Plovdiv24.bg наша читателка. Ето и целия й роман без редакторска интервенция:

" Става на въпрос за съседски спор, който продължава към този момент 5 години в централен регион на Пловдив. Всеки ден виждам по какъв начин нови кооперации се строят с най-малко 10 етажа и по 5-6 жилището на етаж. Цената на апартамент в такава нова и " съвременна " кооперация варира към 1000 евро за кв.м.

Вътре хората се гъчкат и живеят като на студентско общежитие, затова се получават и проблеми. Общината разрешава да се издигат такива кооперации, да живеят хората по този начин нагъчкано, да се застрояват зелени площи, лепят постройка пред постройка, само че не поемат отговорност за реда. Професионалните компании като " БГ домоуправител " не вършат безусловно нищо при подадени сигнали с изключение на да си събират парите. Не идват на място, не си познават живущите във входовете, за които дават отговор, и все се оправдават, че нямали пълномощия.

При спор със съседи за непрекъснат звук не вършат нищо друго с изключение на да звънят по телефона, което и ние можем да създадем.

Добре сме осведомени, че законът на общината е да не се подвига звук сред 14.00 до 16.00 ч и вечер след 22.00 ч до 08.00 ч сутринта (това варира плюс-минус 1 час сред лято и зима). А обикновено ли е да се живее на непрекъснат звук, било от надут тв приемник на комшия, автосервиз пред блока, магазини и така нататък? Общинарите се хвалят и тупат по гърдите, че сме в Европа, но къде ни е Европата на нас? При един сигнал на този, който в този момент ще опиша в една Испания, Гърция, Германия, да не приказваме за Швейцария, отговорното лице щеше и санкции да понесе и други санкции, само че уви - тука и полицията нямала пълномощие. Кой има?

Случаят е със комшия на етажа под нас, който от години си усилва тв приемника на макс. Говорили сме с него, с жена му (тя умря, за жалост), със сина му, никаква изгода. Извинението на сина му беше, че е неприятна изолацията. Седем пъти сме викали патрулка от 2 РПУ, които само пристигнаха да му създадат забележка, макар че откриха шума от надутия му тв приемник.

Нито го записаха някъде, нито в самото районно се водят мемоари тия патрулки къде отиват и какво вършат. Както постоянно - прикрито и покрито! Две тъжби пускахме във 2 РПУ, като първо и това ни отказваха. Най-накрая попаднах на почтен дежурен, който одобри жалбата. Районният служител на реда предприе ограничения, викна го тоя изпод, предизвестиха го. Писмено удостоверение не получихме. Резултат имаше и се живееше умерено в личното ни жилище 3-4 месеца. Може човек да се прибере у дома и да му е умерено, а не да му кънтят вести и национална музика непрекъснато!

След тези 3-4 месеца се почна остарялата ария на нов глас. Пак се викаха патрулки и отново пуснахме жалба във Второ РПУ. Пак ги предизвестиха, като този път получихме и документално удостоверение по пощата, че са взети ограничения. Обърнахме се и към пловдивската прокуратура. Оттам бързо реагираха и ни викнаха аз и съседи да даваме пояснения във 2 РПУ, само че районният контрольор този път самичък си призна, че въпросния господин с тв приемника от долния етаж не го е викал да го предизвести отново. Защо?

Отговорът беше: " Направил съм всичко, което ми е в правата ". Тази тъжба още и не се знае докога се " ревизира " от прокуратурата. Предоставихме записи на шума и телевизора - никакъв резултат, тъй като отново се почна тормозът. В последна сметка всички правни институции си тупат ръцете и те трансферират от един на различен, никой не поема отговорност, законите стоят в интерес на отговорните, а не за положителното на жителите, и резултат няма.

За какво е тази полиция? За какво е прокуратурата? С един ненормалник, свадлив и озлобен човек в случай че не могат да се оправят, то по какъв начин да се разчита на тях за по-големи проблеми? При подадени сигнали полицията на мен вика и се кара, а като приказва по телефона с въпросния патологичен случай, се чудят по какъв начин да не го обидят. Това обикновено ли е?

Последно виках патрулка в 14.30 часа преди дни на дежурния номер на 2 РПУ - не приемали към този момент такива сигнали за мощен звук, даже в тихите часове. Звъннах на 112 - никой не пристигна, чаках ги 40 минути пред входната врата. Е, на кого да звъним? На някой заплатен да пристигна да ги пребие ли?

Ромите отидоха до Хага да си търсят правата и би трябвало и ние по този начин да създадем, с цел да се внедрят същински европейски закони и ред в страната. А не да споделят по какъв начин нямало закон, по какъв начин не важал законът, по какъв начин полицията не можела това или това, тъй като общината по този начин наредила, и надлежно прокуратурата и тя по този начин дава отговор. Никаква изгода от държавните звена! България е оставена на самоуправление от десетелетия.

Относно професионалните домоуправители, в частност " БГ домоуправител " - мързеливи, груби, в никакъв случай не са разполагаем и те " горките " и те без права. Бирници!

Споделям тази история, тъй като знам, че стотици хора живеят като нас в непрекъснат тормоз от съседи в Пловдив и няма към кого да се извърнат за подпомагане и помощ, а в това време градът пораства нависоко и съседските проблеми нарастват.

Време е община Пловдив да намерения за жителите си, да си впрегне полицията, или други хора като мен да се свържат непосредствено с европейските институции с вяра, че нещата ще се оправят ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР