Здравеопазването отдавна е жертва на дългогодишната политическа нестабилност в България.

...
</TD
>Здравеопазването отдавна е жертва на дългогодишната политическа нестабилност в България.
Коментари Харесай

Петър Галев: Все по-усилено вървим към това да чакаме с месеци или години за специализирана медицинска помощ

Здравеопазването от дълго време е жертва на дългогодишната политическа неустойчивост в България. Защото с цел да се създадат промени, би трябвало да има едно продължително и устойчиво ръководство и сигурно измененията в опазването на здравето не могат да протекат единствено в границите на един политически цикъл. Още по-малко на такива къси и истерични цикли, на които сме очевидци през последните години. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Петър Галев – изпълнителен шеф на CredoWeb, Националната виртуална мрежа за връзка в медицината и опазването на здравето.

По мотив възбраната за откриване на нови лечебни заведения, Галев съобщи, че предложението сигурно ще бъде подложено на критика, само че съгласно него то е съответно и вярно: " Това обаче е единствено една дребна част от пъзела, който би трябвало да бъде подреден в нашето опазване на здравето. Но дано погледнем гората, преди да погледнем дървото. От няколко години се приказва, че целите са свързани с битката с корупцията, оздравяването на правосъдната система, приемането ни в Шенген и приемането на еврото. Дори при тези цели, както са оповестени от водещите политически сили, ние нямаме необикновен прогрес. А към момента никой не приказва, че приоритет е промяна в опазването на здравето или образованието.

След като още не сме тръгнали да търсим нещо действително по оповестените цели, представете си по кое време ще се стигне до действителна промяна в опазването на здравето, която изисква много мисъл и много геройство. Защото решенията, които биха се взели, и които би трябвало да се вземат на огромна част от хората в страната ще наподобяват неприятни, ще наподобяват не положителни. Но в действителност, това е тъкмо толкоз неприятно, колкото на детето му се вижда неприятен горчивият сироп, който в действителност ще го излекува ", акцентира Петър Галев.

Според здравния специалист България все по-усилено върви към модела, който следим във Англия и във от ден на ден страни в Западна Европа, където за профилирана здравна помощ се чака с месеци и години.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР