Запазете си три дни през май за Дефиле вино и

...
</TD
>Запазете си три дни през май за Дефиле вино и
Коментари Харесай

Дефиле вино и гурме идва в Пловдив през май в три поредни дни!

Запазете си три дни през май за " Дефиле вино и гурме “   12, 13 и 14 май

По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали столетия, под магичното небе на Стария град в Пловдив, ще откриете седемнадесет възрожденски къщи, които гостоприемно ще отворят порти за деветото издание на " “. Фестивалът ще се организира през втория уикенд на месец май и за първи път в три дни – 12, 13 и 14 май.

, измежду които най-хубавите производители на виновност и вкусни хран и ще Ви чакат за една прелестна дегустационна среща в следните обекти на територията на Стария град в Пловдив: Ресторант " Граждански клуб “ ; Галерия " Енчо Пиронков " ; Резиденция " Тракарт “; Къща " Бирдас “; Къща " Клианти “ /нова локация за фестивала/; Аптека " Хипократ “; Експозиция " Георги Божилов - Слона " ; Галерия " Златю Бояджиев " ; Етнографски музей; Балабанова къща; Къща " Георгиади " ; Къща " Недкович “; Къща " Иван Черноземски “;   " Данчовата къща “ /нова локация за фестивала/; Ресторант " Алафрангите “; Къща " Верен Стамболян “ /нова локация за фестивала/ и Хотел Бел Вил. За Ваше облекчение, може да употребявате цифровата в която ще откриете всички местоположения и участниците в тях.

По време на " Дефиле вино и гурме “ ще може да опитате над 250 типа първокласни български виновност в композиция с гурме усети.

Като допълнение, уредниците приготвят пъстра съпътстваща стратегия, която стартира на 12 май в 12:30 ч. от пл. " Стефан Стамболов “ /пред Община Пловдив/. Пъстро дефиле с присъединяване на фолклорен отбор Тракия и девическа хорова групировка " Евмолпея “ ще Ви поведат към началото на Стария град. На ул. " Съборна “ 2-4 до бариерата ще бъде открит фестивал " Дефиле вино и гурме “ 2023. Дегустациите по дни и часове ще са:

На 12 май - от 13 до 19 ч. 

На 13 май - от 11 до 19 ч. 

На 14 май - от 11 до 18 ч.

Всеки уважаващ себе си винолюбител знае, само че за новите другари на " Дефиле вино и гурме “ ще подчертаем, че билет за фестивала няма. Но има нещо доста по-интересно и открояващо се. Това са дегустационните жетони,  с които се реализира дегустацията на вино по време на " Дефиле вино и гурме “. Те ще се продават пред всяка една фестивална локация. На осведомителните щандове може да закупите още стъклени, брандирани чаши за професионална дегустация, кожен държач " Свободни ръце “ за нея, сувенири и други Жетоните са брандирани с името на фестивала и може да ги ползвате във всички местоположения и на щандовете на всички винопроизводители.

1 жетон = 1 винена дегустация.

Само си представете по какъв начин се разхождате из дребните улички на Стария град в Пловдив с чаша вино в ръка, потапяйки се в магично чувство на мира и безвремие. По време на " Дефиле вино и гурме “ ще забравите за грижите и дилемите от забързаното всекидневие, ще остане време единствено за Вас и за среща с близки другари, за повдигане на тостове.  

Организаторите поучават да побързате с резервацията на нощувки в града. Интересът към фестивала е огромен и хотелите към този момент са запълнени на 70%. Ето лист с предложени места: Семеен хотел HillHouse, Хотел Алафрангите, ХОТЕЛ БЕЛ ВИЛ, Бест Уест Премиер Хотел, Гранд Хотел Пловдив, Хотел Дафи, Комплекс " Дияна ", Хотел Его, Хотел-ресторант " Империал ", Хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center, Семеен хотел " Вила Флавия ", Хотел Интелкооп Пловдив, Хотел " Лайпциг " Пловдив, Landmark Creek Hotel Plovdiv, Новиз Хотел, Хотел Одеон, Хотел Пълдин КООП, Хотел Реал, Xотел SPS..

Ако сте вино и гурме фен, в случай че обичате спокойните разходки с другари из вдъхновяващи места, безусловно планирайте посещаване за " Дефиле вино и гурме “ на 12, 13 и 14 май в Стария град на Пловдив. Очакваме Ви!

---

" Дефиле вино и гурме “ 2023 се провежда от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в съдействие с общински институт " Старинен Пловдив " и Университет по хранителни технологии – Пловдив. Провежда се под патронажа на Министерство на туризма и с поддръжката на Министерството на земеделието. Фестивалът се финансира от " Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив за 2023 година “

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР