За поредна година БДЖ ще осигури вагони за превоз на

...
</TD
>За поредна година БДЖ ще осигури вагони за превоз на
Коментари Харесай

БДЖ ще осигури вагони за превоз на велосипедите на участниците в колоездачния преход Дунав Ултра

За поредна година БДЖ ще обезпечи вагони за транспорт на велосипедите на участниците в колоездачния преход " Дунав Ултра ". Националният железопътен транспортьор е обичаен сътрудник на самодейността и тази година още веднъж ще обезпечи профилирани вагони за транспорт на колела към съставите на два влака от София за Видин в поддръжка на участниците в изминаването на най-дългия туристически велосипеден маршрут в България.

В понеделник на 4 септември утринният и обедният трен от София за Видин ще потеглят с спомагателен вагон за транспорт на колела в подготвеност да одобряват искащите запалянковци да се включат към велопохода от Видин, където ще се организира промо събитието на тазгодишното 10 издание на самодейността " Дунав Ултра “. Според упованията на уредниците в прехода ще се включат над 150 искащи, множеството от които ще се придвижат с трен до Видин.

На идващия ден след идването си в крайдунавския град феновете на велосипедния туризъм ще се насочат към централния площад в града, който ще бъде сцена на промо събитието за символичния старт на прехода по поречието на река Дунав, свързващ реката с Добруджа и Черно море. Увеличава се ползата към самодейността на интернационално равнище, като тази година се чака да се включат участници от седем огромни европейски страни.

Маршрутът на " Дунав Ултра " свързва най-северозападното с най-североизточното обитаеми места на страната (с. Куделин и с. Дуранкулак). Траекторията му от 740 км минава през или в региона на 119 обитаеми места - 17 града и 102 села, до 15 от които има достъп с железопътен превоз. Това са Видин, Лом, Милковица, Долни  вит, Сомовит, Черквица, Ореш, Свищов, Иваново, Две могили, Русе, Силистра, Добрич, Генерал Тошево и Кардам. Маршрутът придобива известност със събития, чието предизвикателство е дистанцията му да се измине в границите на 48 часа с велосипед.

Събитието няма спортен темперамент, а е персонално предизвикателство за всеки участник. По време на прехода всички колоездачи започват дружно, само че всеки е свободен да следва собствен личен проект за прекосяване, лично движение и надлежно скорост.

Целта е сполучливо изминаване на дистанцията с велосипед - самостоятелно или екипно, само че наложително на личен ход и разпространение на богатата история на района, неговите обичаи и естествени забележителности.

Всеки искащ да се включи в самодейността, може да стартира своето пътешестване от случайно определена точка по маршрута. За задачата, комфортна опция за транспорт на колела с трен до поречието на река Дунав евентуалните участници имат освен до Видин. Любителите на преходите с велосипед могат да пътуват с трен до крайдунавските градове Лом, Черквица, Свищов, Русе и Силистра, откъдето да се включат в маршрута на " Дунав Ултра ".

Разписанието на влаковете е елементарно налично в електронния справочник на формалната страница на БДЖ () и в Гугъл maps.

Като представител на най-екологичния превоз в България, а точно железопътният, БДЖ поддържа разнообразни начинания за екологичен метод на напредване и туризъм за опознаване на повече културно-исторически обекти на територията на страната.

Билети за пътешестване и талони за транспорт на колела могат да бъдат закупени на билетните каси от всички жп гари в страната. БДЖ приканва участниците да се снабдят авансово с документи за своето пътешестване и да не чакат последния миг, което дава опция сдружението авансово да възнамерява нуждите от още спомагателни места.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР