За първи път летище Пловдив ще бъде свързано със съществуващата

...
</TD
>За първи път летище Пловдив ще бъде свързано със съществуващата
Коментари Харесай

Правят жп гара до летище Пловдив

За първи път летище " Пловдив " ще бъде обвързвано със съществуващата железопътна мрежа в страната. На територията на аеропорта беше проведена среща сред изпълнителния шеф на летището и инж. Иван Бакалски - ръководител екип към Директива за птиците НКЖИ.

На срещата беше обсъден стартът на проектирането на ново трасе, което ще удължи съществуващата жп линия до с. Крумово и ще свърже летище " Пловдив " със съществуващата железопътна инфраструктура в страната. 

Изграждането на сходно продължение ще сътвори лесна и комфортна жп връзка за жителите и гостите на град Пловдив, които с трен ще изминават дистанцията от града до летището за по-малко от 15 минути.

Инж. Бакалски увери управлението на летище " Пловдив ", че до момента в който трае проектирането и построяването на новото трасе, ДП НКЖИ ще се заеме в най-кратки срокове с рехабилитация на съществуващата жп спирка Маврудово, която се намира на три километра от терминалната постройка на летището.

По този метод пасажерите ще могат да стигат от град Пловдив до жп спирка Маврудово, а от там на избран период от време летището ще провежда шатъли, които да ги превозят до терминала.

По този метод управлението на летище " Пловдив " ЕАД и Директива за птиците НКЖИ се пробват да отговорят още един път на публичния интерес за превоз от и до летище " Пловдив ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР