Явор Стоилов е единият от задържаните в Пловдив заради новата

...
</TD
>Явор Стоилов е единият от задържаните в Пловдив заради новата
Коментари Харесай

Арестуваният в Пловдив заради новата измама с наведена глава в съда

Явор Стоилов е единият от арестуваните в Пловдив поради новата подла машинация, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Преди минути той бе доведен под защита в районния съд в града под тепетата. Магистратите ще би трябвало да решат дали да го оставят за непрекъснато в ареста.

По-рано през днешния ден Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени 24-годишния Стоилов, както и П.Т., на 29 година, и Д.К., на  28 година, за това, че в интервала от август 2022 година до юни 2023 година в съучастничество за да набират за себе си имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане у потърпевш мъж на 19 година и с това му е породена щета в размер на 19 000 лева Престъплението е разкрито след извършени оперативни дейности на полицейски чиновници от отдел " Икономическа полиция " към ОД на МВР-Пловдив под надзора на РП-Пловдив.

До момента е открито, че тримата мъже са взели участие в скица с изтегляне на онлайн заеми с непозната идентичност. Обвиняемите са вземали персонални данни от разнообразни жители. По този метод посредством мобилни приложения на избрани банки и посредством така наречен " лицева верификация “ на клиента, изтеглили онлайн заеми в размер на 19 000 лева от името на потърпевшия мъж.

Стоилов е арестуван от полицейски чиновници от ОД МВР-Пловдив на 20.08.2023 година, откакто е бил разгласен за търсене и се е укривал в България. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. 

Спрямо другите двама обвинени - П.Т. и Д. К., арестувани на 03.08.2023 година, е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на по 5000 лева за всеки един от тях.

Действията по следствието не престават, като се събират доказателства за други потърпевши лица.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР