Второкласниците от ОУ Васил Левски“ започват учебната година с дългоочакван

...
</TD
>Второкласниците от ОУ Васил Левски“ започват учебната година с дългоочакван
Коментари Харесай

Пловдивски ученици започват учебната година с поздрави от Канада и вълнуващи нови предизвикателства

Второкласниците от ОУ " Васил Левски “ стартират образователната година с дълго чакан привет. През миналата година те се сприятелиха с връстници от Отава, Канада и Файетвил /град в щата Джорджия, Северна Каролина/. Нашият екип Ви описа за взаимните действия на учениците. Днес " Децата – слънца “ имат редица мотиви да бъдат във екстаз. Повече за тези безредици ще показа госпожа Калинка Русалова – ст. преподавател в ГЦОУД/НЕ.

" Щастлива съм, че имам опция посредством планови действия да се срещна с сътрудници освен от България, само че и с неповторими учители от целия свят! Заедно обменяме хрумвания и положителни практики. Докосваме се до учебния живот на нашите другари, до тяхната просвета, еднаквост. От всяко партньорство научаваме забавни неща за другите и откриваме по нещо ново и за себе си. Говорим за фантазиите, обичани книги, игри. Разказваме на всички за България – нашето учебно заведение, история, национални празници. Изпращаме си послания за другарството и положителното. "

" Заедно участваме в общи действия – честваме Денят на усмивката, описваме на всички за Левски, за нашата красива природа, монументи на културата, забележителности. Така във времето с " Децата – слънца “ се сприятелихме с учители и възпитаници от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. "  

" В днешно време използваме от ден на ден телефони, интернет и обществени мрежи за връзка с другите и някак позабравихме хартиените писма. Решихме с моята колежка – Ванеса, с изключение на по електронен път, учениците да разменят послания и по пощата. Чакахме повече от два месеца и ето – писмата за Децата – слънца са към този момент при нас! Учениците се усещат специфични. Очите им искрят, когато отварят писмата. Щастливи са! Знаят, че са единствените възпитаници в България с толкоз доста другари. "  

Няма да не помни реакцията на една ученичка, която пристигна при мен и ми сподели " Госпожо, но аз толкоз се постарах с моето обръщение – нарисувах красива рисунка, сърца. Писмото, което получих не се чете “. Замислих се какво да й отговоря, само че един от учениците ме изпревари " Важен е жестът! Кои други възпитаници имат толкоз доста другари? Аз съм доста благополучен и се вълнувам! А да не приказваме какво коства това на госпожата, с цел да се случат всички тези неща! “ Ученикът се обърна към мен и благодари. Още повече се замислих. Видях израстването на това дете, израстване в полезности, не гледане на материални неща. Това е моята премия за труда ми! "

" На едно дете да съм съдействала с нещо хубаво, за мен е същинско задоволство, а знам, че учениците са доста повече. "

За учителя в начален курс  е значимо да даде всичко от себе си, с цел да могат учениците да се одобряват, сплотят като екип и сприятелят. Голяма част от дейностите бяха ориентирани в тази посока - учениците засадиха и отгледаха цвете за другар, схванаха каква е силата на мисълта и думите посредством нагледни обикновени опити, започнаха са търсят положителните действия у другите и да си благодарят. Във Втори клас избрах световната тематика в тези часове да бъде за родолюбието – " С България в сърцето “.

За да могат с горделивост да описват на другите за България, учениците би трябвало да познават нашето славно минало, националните ни герои, бележити монументи на културата и така нататък Предвидила съм действия, свързани с издирването на достоверни песни, обогатяване знанията за националните празници и традиции, български ястия и предписания, национални хора и други Надявам се и този път в заложените интензивности да откликнат и родителите. Заедно с учениците решаваме на какво ще наблегнем в нашето показване пред нашите сътрудници.

Обобщавам цялата информация и превеждам на британски език. В превода ми оказва помощ моята щерка – Деница Русалова, възпитаничка на ФЕГ " " Антоан дьо Сент-Екзюпери " Пловдив. Така нашите послания безпроблемно доближават до другите.

Щастливи сме да чуем, че далечните ни сътрудници търсят България на картата на света! Радвам се, че провокираме този интерес и съумяваме да запазим другарски усеща у другите. Може за в бъдеще заедно да се обединим в общ план с забавни действия за учениците “, споделя с усмивка госпожа Русалова.

" Внимателно сортирам партньорските учебни заведения и учители. Трябва да сме на една периодичност и децата ни да имат общи ползи. Харесвам учители, които се стремят да разчупят учебния живот. Това лято се сближих с още една такава колежка – Фелиша. Тя работи в Орландо, Флорида и споделя забавни неща за учебното заведение и своя клас. Нейните възпитаници обичат да играя, рисуват, артистични са и вземат участие в учебни театрални постановки. Предстои ни да научим повече за най - посещавания град в света. Вече направихме виртуална разходка из Дисниленд, видяхме учениците, тяхната класна стая.

Наред с околосветското странствуване, не забравяме и книгите. Нашият читателски клуб е част от мрежата на " Бисерче вълшебно “. Учениците ни се срещат с настояща за възрастта литература и тъй като са читатели с мнение, гласоподават за обичаната си книга. Всеки петък отделяме време да показват прочетеното. Разказват какво ги е впечатлило, кои действия утвърждават у героите и кои – не. Решаваме креативен задания, с цел да развихрим въображението.

Заедно с класния началник – госпожа Б. Митева сме стимулирани да дадем най- положителното от себе си и да подготвим децата освен за идващия ден, само че и за живота вбъдеще. " Децата – слънца “ са умни, любопитни, въодушевени за нови провокации. Пожелавам ва всички ни здраве! За триумфите – не се колебая. Щом гледаме в една посока, ще успеем! “, прибавя още щастливата учителка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР