Време е кметът на Пловдив да бъде избран от пловдивчани.

...
</TD
>Време е кметът на Пловдив да бъде избран от пловдивчани.
Коментари Харесай

Браво, Пловдив: Време е кметът на Пловдив да бъде избран от пловдивчани

Време е кметът на Пловдив да бъде определен от пловдивчани. Пловдив да бъде комфортен град с безвъзмезден, екологичен и постоянен градски превоз. Да бъде зелен, с чист въздух и социализирани паркове, с  река на брега, на която пловдивчани да се разхождат, спортуват и забавляват. Да бъде чист – с нова система за разделно сметосъбиране. Да се спре презастрояването. Да се запази предишното.

Това бяха посланията, отправени по време на разкриване на предизборната акция на " Браво, Пловдив ", които се явяват с регистрацията на Българска прогресивна линия и №36.

Над 1000 пловдивчани се събраха в Лятното кино, с цел да заявят желанието си за същинска смяна.  Един от създателите на придвижването – Веселин Костов, благодари на всички за силата, вложена в десетките акции за облагородяване на града.

" Време е отпред на Пловдив да застане жена, която да се грижи за него като за дом. Образцов дом! Савина има огромно сърце, само че не се бъркайте, че като е добра, не отстоява задачите си. Тя е по-умна от Ангела Меркел, и по-твърда от Маргарет Тачър. Предавам й щафетата, дружно с всички послания, които събрахме от пловдивчани, до момента в който работехме с тях в другите квартали ", съобщи Костов, който показа претендента за кмет на сдружението. 

, която също е измежду създателите на придвижването, съобщи че е била привлечена от силата и позитивната настройка на доброволците и има вяра, че хора като тях могат да трансформират града.

" Предложихме да бъдем сътрудници на общинските управляващи, само че не срещнахме схващане. Гледаха на нас с известна подигравка. Решихме, че е време жителите да вземат действително присъединяване в ръководството на този град и да го създадат посредством нас. Ние сме страховит екип. Обединили сме сили, сила, самообладание, деятелност. Няма да ви обещаваме нереални неща и, че проблемите на Пловдив ще бъдат решени с вълшебна пръчка. Не, не могат! Който ви дава обещание това ви лъже. Но можем да дадем заричане, че ще дадем всичко от себе си, ще вложим ужасно доста разум, дух и сила и дружно с вас ще се опитаме да разгадаем най-много градски проблеми, с цел да може Пловдив да стане един по- добър град за живеене. Време е да кажем довиждане на апатията ", прикани ги.

показа претендентите за районни кметове, които също са доброволци или съидейници на " Браво, Пловдив! ".

" Тук има ужасно доста хора, на които не им все тая. Тук са хората, с които се трудихме неуморно месеци наред и заразиха други с ентусиазма си. Вярвам, че е време дружно да си оправим града. Вярвам, че Пловдив заслужава една Главна улица с европейска визия и международни марки. Вярвам, че би трябвало да реставрираме и запазим цялото културно завещание на този град. Вярвам, че Пловдив, може да бъде мечтания град, само че единствено с вяра  няма да стане. Затова ни би трябвало вашата поддръжка, с цел да изпълним нашите и ваши фантазии ", съобщи претендентът за кмет на " Централен "  Яна Димитрова.

Кандидатът за " Южен ", който към този момент е бил кмет на региона един мандат съобщи, че е оставил доста планове, които не са били довършени от наследника му. " Мисля, че е пристигнало време за същинска смяна. Промяна, която не просто да промени метода на ръководство,  а да докара до друг живот, до включването на младежите. Защото през годините станахме очевидци, по какъв начин ползите на Пловдив и на неговите жители се предават.  Район " Южен " е с мащабите на огромен български град. Проблемите са големи. Надявам се в случай че получа вашата поддръжка, с ускорени темпове да изградим безвъзмездни спортни и детски площадки. Поне една нова детска градина и детска ясла и  огромен парк наоколо до " Коматевско шосе ", от които Пловдив има потребност. Да се влеят вложения, които да допринесат за благоустрояването на регионите. " Южен " има нужда от десетки паркоместа.  Нужни са ни зелени площи, пространство, чист въздух. Ако това са част от нещата, които вие желаете, ни подкрепете с бюлетина 36 ", прикани Инчев.

Според претендента за " Западен " Димчо Петров, най- сериозният проблем за региона е презастрояването и пловдивчани би трябвало да са единни, с цел да запазят " белите дробове " на града. Сред другите му цели са ремонта на ул. " Ген. Колев " и построяването на спортни и детски площадки.

Ерол Садъков, който е претендент за " Източен " и някогашен зам.-кмет на същия регион бе безапелационен, че  е  " извънредно време да  изберем кмет, за който Пловдив е преди всичко, а не кмет, на който ще дърпат конците от София. Не може бъдещето на града да се взема решение на секрети сделки в София. Време е кметът на Пловдив  да бъде определен от пловдивчани! ", съобщи той, а изявлението му бе посрещнато с бурни овации от присъстващите.

" Преди време хората са воювали за правата си. Сега ние имаме шанса да вършим измененията по кротичък път – като гласуваме. Гласувайте с №36! ", сподели Садъков.

Кандидатът за регион " Северен " Стоян Даскалов направи къса, само че нагледна илюстрация на желанието си за смяна. " Преди няколко дни се спънах в една плочка по бул. " Марица " и се сетих, че когато бях дете, съм се спъвал в същата плочка. И ми стана сантиментално. Но е време да приключим с тази романтика. Затова се причислих към " Браво, Пловдив ", тъй като там срещнах хора, които са подготвени да работят за смяната. Чухме задоволително думи и обещания, време е за каузи. Ще работя за един по- зелен, по – чист и по-подреден регион " Северен ", сподели Даскалов.

Най-младият претендент за кмет в листата Васил Ганчев, който е на 23 години съобщи, че младите хора  би трябвало да имат по-широко присъединяване в политическия живот. " Става дума за нашето бъдеще и ние би трябвало да действаме в този момент.  За жал в България и Пловдив обществото е много апатично. Всеки вижда проблемите, всеки ги знае, само че никой не прави нищо. Това е разликата сред всички останали и " Браво, Пловдив ", които с дребни стъпки вършат огромни промени. Мисля, че можем да създадем още по-сериозни промени, в случай че повече хора ни поддържат ", съобщи претендентът за кмет на " Тракия ".

Вече сме подготвени за най- сериозната си акция- тази, с която ще запълним най- огромните дупки в общинската власт! Акцията, с която ще върнем вярата на пловдивчани, че те са същинската мощ на този град и бъдещето му е в техните ръце!  След тази акция, би трябвало да имаме действителна власт да променим  нещата, които не харесваме, които пречат Пловдив да се трансформира в едно по-добро място за живеене, сподели Венета Районова,която е един от претендентите за съветници.

На сцената бяха показани всички 51 претенденти,  сред които професионалните политиците се броят на пръсти.  В листата на " Браво, Пловдив! " има доста известни лекари, адвокати, инженери, брокери, финансисти, мениджъри.

" Повечето са  хора, построили своя бизнес от нулата. Гръбнакът на пловдивската стопанска система е фамилният бизнес. Благодарение на него, градът се развива. Те се трудят от заран до вечер, осигурявайки хиляди работни места. Тези хора не чакат помощи от страната. Единственото, което  искат е служителите в другите институции да не им пречат и да не им губят времето.  И по тази причина са тук – с цел да трансформират нещата ", съобщи Димитър Грабчев.

В края на събитието Летният спектакъл се трансформира в калейдоскоп, откакто всички доброволци разтвориха чадъри с цветовете на придвижването, което събира разнообразни хора, обединени от желанието да създадат Пловдив по-добър за живеене град. Празникът приключи на Римския конгрес, където всички си пожелаха ПОБЕДА!

Вижте настроенията, запечатани на празника!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР