Властите в Пловдив обсъждат дали да отворят училищните дворове за

...
</TD
>Властите в Пловдив обсъждат дали да отворят училищните дворове за
Коментари Харесай

Директорка на пловдивско училище е против да се отключват училищните дворове в извънучебно време

Властите в Пловдив разискват дали да отворят учебните дворове за подрастващите и в отвън образователно време. До концепцията се стигна откакто омбудсманът Борислав Стаматов предложи във всеки от шестте региона да се дефинират по две учебни заведения, където децата да спортуват след часовете. В момента от съображения за сигурност дворовете се заключват.

В двора на ОУ " Димитър Талев “ в " Южен “ допреди седем години се е влизало свободно след часовете. Служителите обаче си спомнят този интервал със смесени усеща.

" В двора влизаха деца, лятно време карат колела, колички, само че и доста злоупотребяваха, доста отпадъци – бутилки, фасове... случавало се е след отпуските, когато дойдем на 25 август и стартираме да чистим двора, два-три дни ние не можем да излезнем от двора. Събирали сме отпадъци за цялостен самосвал напряко ", спомня си Василка Байрактарова – чистачка в учебното заведение.

Затова огромна част от шефовете в града са резервирани още веднъж да се върне този свободен режим. Особено откакто са създали огромни вложения в спортни уреди, които се употребяват непрекъснато в часовете по физическо.

" 300 хиляди лв. до този миг са вложени за създаване на шест мултифункционални стадиони, за полагане на тази ограда и за футболното игрище – 300 хиляди лв. ", споделя пред Българска национална телевизия Ирина Чолакова, шеф на ОУ " Димитър Талев “ - Пловдив.

В общината също няма еднопосочно предложение по какъв начин би трябвало да се постъпи, тъй като регистрират и плюсовете, и минусите.

" Нощем може да е рисково, има много огромна материална база във всяко учебно заведение. Или уикендите, когато пък се събират пъклен доста хора, което води след себе си потребността от в допълнение разчистване, спомагателна защита и така нататък Проблемът е на масата, не е елементарно решим изключително в някои квартали, където зелените площи не доближават ", счита, заместник-кмет на община Пловдив.

Според решение на Общинския съвет сега шефовете ръководят сградния фонд и дворовете и носят отговорност за тях. Отново съветниците би трябвало да намерят вид, който да удовлетвори всички страни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР