Виждали ли сте действаща железопътна гара без релси? Има такава.

...
</TD
>Виждали ли сте действаща железопътна гара без релси? Има такава.
Коментари Харесай

Централна гара Пловдив неузнаваема, вижте я от дрон

Виждали ли сте настояща железопътна гара без релси? Има такава. В Пловдив. Но мотивът е повече от добър - релсовият път се обновява, съобщи репорртер на Plovdiv24.bg

В момента на пловдивската централна жп гара има единствено три действително функциониращи съществени коловоза - 5,6 и 11-ти, с изключение на челните. Релсите на този коловоз са инсталирани, само че съпътстващата инфраструктура към момента не е приключена.

Оттук потеглят влаковете за Димитровград и на юг към границата, както и преминаващите бързи композиции за Бургас и за Варна. Временно помещение подслонява ръководителите на придвижване, без чието позволение нито един влак не може да потегли. Пътниците би трябвало да извървят много дълъг път от гаровата постройка до коловоза, само че пък за сметка на това е помислено за сигурността и комфорта им - инсталирана е специфична платформа за прекосяване и постигане на влака.

Полека-лека централната гара на града трансформира образа си. Ремонтните действия на жп възел Пловдив би трябвало да приключат до 25 септември. Модернизацията е част от рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас фаза 2.

Проектът  се реализира с финансиране по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " (2014-2020) и е на обща стойност  810 018 562.65 лв.. Целта е да се реализира по-бърз, безвреден и съвременен жп превоз. Финалната дата е отсрочена за края на 2023 година

Жп линията Пловдив - Бургас е част от транспортен кулоар " Opиeнт/Изтoчнo Cpeдизeмнoмopcĸи ". След реализацията на плана скоростта на влаковете ще се усили и пътуването по релси ще лишава по-малко време от автомобилния превоз.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР