Вдъхновение Дунав“ дава началото на първата си информационна обиколка в

...
</TD
>Вдъхновение Дунав“ дава началото на първата си информационна обиколка в
Коментари Харесай

Вдъхновение Дунав представя редица възможности за туризъм

" Вдъхновение Дунав “ дава началото на първата си осведомителна обиколка в България, с която да разсъни интереса на всички фенове на естествените и исторически забележителности в региона на долното течение на р. Дунав. Тя ще стартира през днешния ден от Малката Виена – Русе, където представители на организацията ще срещнат жителите и гостите на града от 16 до 21 часа пред централния вход на Районния съд в града с детайлности за плана, оповестяват от " РусеМедиа ".

След това " Вдъхновение Дунав “ поредно ще посети:

Пловдив на 8 юли, събота, от 16 до 21 часа на площад " Централен " ;

София на 9 и 10 юли, неделя и понеделник, от 16 до 21 часа в Южен парк, вход бул. Витоша;

Видин на 11 юли, вторник, от 14 до 18 часа в Градски парк край реката.

Проектът " Вдъхновение Дунав “ има за цел да запознае жителите и гостите на градовете със забавните естествени, исторически и спортни благоприятни условия в региона на Долен Дунав и Източна Сърбия. Местността предлага удивителна природа, богато културно завещание, чудесни условия за дейна отмора и незабравими кулинарни прекарвания. Интересните благоприятни условия за туризъм са ситуирани в осем общини в региона – Смедерево, Пожаревац, Велико Градище, Голубац, Майданпек, Кладово, Неготин и Зайчар.

" За мен планът " Вдъхновение Дунав “ е изключителна опция да преоткрием местността и да срещнем хората с опциите за туризъм, които са на няколко часа път с кола. Районът на Долен Дунав и Източна Сърбия е скрита перла на Балканите. Там могат да бъдат прегледани от естествени чудеса, през исторически забележителности от времето на Римската империя, до винарски, културен и състезателен туризъм. Каня всички, които към момента търсят идващото си място за отмора, да посетят събитията ни или да прегледат уеб страницата ни “, споделиха представители на локалните туристически организации в района.

Районът на Долен Дунав и Източна Сърбия предлага редица забавни забележителности. Сред тях са Райкова пещера и Портите " Вратна “, които съставляват естествени каменни мостове, образували се след проваляне на части от тавана на речната пещера. Местността разполага и с богата история, която е показана посредством манастира " Тумане " и разнообразни римски забележителности.

Любителите на велосипедите могат да преминат през някои от двата веломаршрута – ЕвроВело 6 или ЕвроВело 13, които крият разнообразни благоприятни условия за спомагателен туризъм по своя път. Не на последно място посетителите на региона могат да посетят изложба " Милена Павлович Барили " или да посетят културния маршрут " Пътят на римските императори и дунавският път на виното ".

Повече информация за плана и цялостно изложение на забележителностите можете да намерите на 

За " Вдъхновение Дунав “

" Вдъхновение Дунав “ е план, ориентиран към повишение на интереса към осем общини, ситуирани по долното течение на р. Дунав в Сърбия. Освен естествените забележителности и културно-историческите монументи, самодейността има цел да показа и всички места с оптимални условия, за дейна отмора.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР