Вчера вечерта и днес Видин, Дунав и крайдунавският парк са

...
</TD
>Вчера вечерта и днес Видин, Дунав и крайдунавският парк са
Коментари Харесай

Пловдивски ученици в опит за рекорд на Гинес за най-дълго речно модно ревю Срещу течението

Вчера вечерта и през днешния ден Видин, Дунав и крайдунавският парк са фешън подиум, в опит за връх на Гинес за най-дълго речно фешън ревю " Срещу течението “, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Модното дефиле, което е въодушевено и е дело на дизайнерката родом от Видин Вяра Бориславова и съорганизатори - Сдружение " Домът на Музите “, бе приветствано в продължение на близо 5 часа от хиляди видинчани и посетители на града, пристигнали да следят онлайн необикновеното събитие.

100 модела, показаха 100 дрехи, ушити за 100 дни от Вяра Бориславова.

В стилното дефиле участваха девойките на друга възраст от тинейджъри до 70-годишна манекенка и те минаха по дигата на река Дунав край Видин от Речната гара до крепостта " Баба Вида “. Дължината на дефилето бе над 1,7 км и по този начин уредниците направиха опит и ще аплайват за регистриране в Книгата на Гинес, с връх за най-дълго речно ревю. Автор на  уникалната концепция и плана е дизайнерката, сценарист и режисьор е проф. Александър Илиев и специфичен посетител бе артистът Деян Донков, а в реализацията му бяха ангажирани над 300 души и десетки спонсори.

Красотата и изяществото, любовта и насладата от събитието " следваше река Дунав  срещу течението “, хилядите фенове имаха опция да се насладят на Версай ревю към фонтана до хотел " Анна-Кристина “; на Рейнбоу ревю при Телеграф капия - с съоръжения и статични пози; на Фуксия ревю по стълбите пред Паметника на свободата. Всичко това бе съпроводено на другите местоположения в Крайдунавския парк с игра на артисти мимове, осъществявания на Градски духов оркестър – Видин, на жива музика и доста изненади.

Официалното разкриване на грандиозното ревю бе сцената при средновековната цитадела " Баба Вида ", където водещ бе артистът видинчанин Деян Донков.

Вяра Бориславова разгласи, че с това събитие, уредниците желаят да предизвикат хората да са смели, да следват фантазиите си, да не се " носят “ по течението, а да

вървят против него и да откриват нови територии за светлината, хубостта и любовта.

Събитието продължи с театрална стратегия, с присъединяване на възпитаници от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства и студенти от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", с осъществяване онлайн от DéВЯРА и Звук и Картина с набиращата им известност авторска музика. Ревюто приключи с финално шоу с всички модели и заря, която освети небето над Видин, Дунав и крепостта " Баба  Вида “.

Спектакълът " Срещу течението " кандидатства за регистриране в Книгата на Гинес с връх за най-дълго речно ревю. В него се включиха както професионални модели, по този начин и подбрани на кастинг начинаещи.

Днес,  в зала “Дунав “ във видинската маза на брега на Дунав – " Бонония Естейт “  част от тоалетите, показани в ревюто ще могат да се видят и ще се организира благотворителен търг. Шеф Филип Захариев (ONÀ) ще бъде специфичен гост-готвач, който ще предложи авторско меню за всички посетители, въодушевено от живота на Северозапада. Със събраните средства от търга ще се сътвори пространство във Видин, оборудвано с шевни машини и всичко належащо за начинаещи в първите им стъпки в света на модата, прецизират уредниците. Главен преподавател и гостуващ учител по мода и бизнес развиване в новооткрития център ще е  Вяра Бориславова, създател и притежател на марката MUSE SHOP.

Мисията на основателите на плана " Срещу течението " е стилното ревю да се трансформира в годишен фестивал, който поддържа млади дизайнери, на който бъдещите дизайнери ще могат да показват новите си фешън сбирки под формата на ревю, което ще сплоти и други създатели, представители на разнообразни типове изкуства.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР